Administrație

Lucrările de amenajare a zonelor Navrom și Jirlău sunt în grafic

today12 august 2022

Fundal

Lucrările proiectului „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom” sunt în grafic. Potrivit informațiilor furnizate de către primarul Călărașiului, Marius Dulce, în fostul parc Navrom, s-au executat lucrări în proporție de 55%, iar în Zona de Vest (Bazinul Iazului Decantor Jirlău), în proporție de până în 20%.

Referitor la lucrările care se derulează în fostul parc Navrom, suntem la un stadiu de execuție de 55%. Deja am ajuns la zona de alei, pentru că trebuie să respectăm proiectul și să menținem echilibrul în proiect, în ceea ce privește zona verde. Aici va exista un loc de joacă ultramodern pentru copii și sperăm să fie gata până vine frigul. Vrem să îl finalizăm, pentru că timpul ne presează. Vom mai monta camerele video și sistemul electric. Pregătim spațiul verde pentru însămânțare, pentru că trebuie să facem acest lucru ori în toamnă, ori în primăvară și atunci trebuie să fim gata cu acestea pentru a fi lucrările în grafic, deoarece vrem să le terminăm în termen. Mai avem prins în plan și un țarc pentru câini, iar restul de teren îl reconfigurăm așa cum trebuie, pentru un parc. Merită să avem un parc frumos pe bulevardul 1 Mai. El este complementar cu parcul pe care o să îl facem în zona Mircea Vodă până la Titulescu, ceea ce înseamnă că acest proiect de regenerare a zonei de vest va fi într-un tandem și deja lucrăm și acolo, lucrăm intens, pentru că vrem să respectăm graficele de lucru și la anul să le avem gata și pe acelea. La zona de vest, lucrările au ajuns undeva la 15%, până în 20%, deci suntem la nivelul de a taluza, de a curăța terenurile. De săptămâna viitoare, vom interveni pentru introducerea cablurilor de înaltă tensiune în subteran”, a precizat Marius Dulce, pentru Canal SUD.

Ordinul de încpere a proiectului a fost emis în luna iulie a acestui an.

Finanţarea proiectului se realizează în baza contractului de finanţare nr. 5970/11.09.2020, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2, Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, care definește oportunitatea reconversiei și refuncţionalizării terenurilor și suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipii reședință de judeţ.

Contractul de proiectare şi de execuţie lucrări a fost semnat pe 25 august 2021.

Principala activitate constă în executarea lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi din zona de vest şi zona de locuit Navrom. Astfel se vor crea şi amenaja 83.494 metri pătraţi de spaţiu verde.

Durata contractului este de 63 luni, din care: 3 luni pentru proiectare, de la data transmiterii ordinului de prestare a serviciilor, 24 luni pentru execuție lucrări de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor și 36 luni, garanţie a lucrărilor.

Data finalizării implementării proiectului este 31 decembrie 2023.

Valoarea proiectului este de 10.009.412,02 lei (fără TVA), contribuţia UAT Călăraşi fiind de 2%.

Lucrările care se vor efectua vizează:

Regenerarea spaţiului urban prin amenajarea spaţiilor verzi din Zona de Vest – Bazinul Iazului Decantor Jirlău după cum urmează:

-Spaţii verzi (gazon însămânţat): 71.812,0 mp;

-Locuri de joacă (pardoseală elastică): 1.237,0 mp;

-Skate-park (pardoseală beton): 1.407,0 mp;

-Alei pietonale (asfalt colorat): 2.512,0 mp;

-Spaţii majore de acces (asfalt colarat/pavaj): 2.296,0 mp;

-Platforme pentru amplasare foişoare (pardoseală beton/asfalt): 527,0 mp.

Construcţiile propuse vor fi destinate petrecerii timpulul liber.

Se vor amplasa următoarele piese de mobilier urban:

-mobilier urban (bănci): 170 de bucăţi;

-bănci inteligente: 5 bucăţi;

-coşuri de gunoi: 85 de bucăţi;

-cişmea de apă potabilă: 3 bucăţi;

-container prefabricat birou administraţie: o bucată.

Regenerarea spaţiului urban prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de locuit Navrom, astfel:

-Spaţii verzi (gazon însămânţat): 333,50 mp;

-Alee pietonală şi spaţii de joacă (asfalt/pardoseală elastică): 370 mp;

Construcţiile propuse vor fi de asemenea destinate petrecerii timpului liber.

Se vor amplasa următoarele piese de mobilier urban:

-mobilier urban (bănci): 12 bucăţi;

-set de masă cu bănci: 4 bucăţi;

-coşuri de gunoi: 10 bucăţi;

-cişmea de apă potabilă: o bucată.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

O nouă confruntare are loc între Britney Spears și Kevin Federline

Un nou capitol în războiul dintre Britney Spears și Kevin Federline. Dansatorul a publicat pe profilurile sale de socializare câteva videoclipuri pe care copiii săi, Sean Preston (16) și Jayden James (15) le-au înregistrat în urmă cu trei ani la casa cântăreței. În aceste clipuri, artista a putut fi văzută mustrând băieții cu un ton ridicat al vocii din motive aparent banale, cum ar fi faptul că nu vor să-și […]

today12 august 2022

0%