Administrație

Lucrările de modernizarea a Liceului Mihai Eminescu au ajuns la 45%

today10 mai 2023

Fundal

Lucrările demarate în cadrul proiectului „𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐩 𝐁, 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”, finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 10. Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1 Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, se derulează conform graficului fiind realizate până în momentul de faţă în proporţie de 45%.

◾️ Ordinul de începere a lucrărilor şi procesul verbal de predare a amplasamentului au fost emise pe 30 septembrie 2022.

🏗 Au fost executate următoarele lucrări: corpurile C7 şi C8 au fost supuse demolării în vederea extinderii construcţiei C6, identificată în cartea funciară ca fiind Corpul B, obiect al proiectului.

◾️ A fost începută şi construcţia corpului C6, fiind ridicate parterul şi primul etaj. Termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2023.

◾️ Valoarea totală a proiectului este de 2.537.410,22 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 2.486.662,01 lei, din care 2.156.798,69 lei din FEDR și 329.863,32 lei din bugetul național

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă cresterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, în municipiul Călăraşi.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Se va reabilita Școala din Independența

În zilele următoare în cadrul PNRR va fi depusă întreaga documentație pentru reabilitarea școlii din satul Independența. Pe pagina personală de socializare primarul comunei Independența, Gabriel Rădulescu aduce precizări despre tot ceea ce ține de acest proiect. “Vesti bune! Depunem zilele următoare în cadrul PNRR întreaga documentatie pentru reabilitarea scolii din satul Independența. Aici este o mică poveste la mijloc. Școala din Independența a fost construită în 2 etape. Corpul […]

today10 mai 2023

0%