Administrație

Lucrările la rețeaua de canalizare în comuna Independența vor începe anul viitor

today1 noiembrie 2022

Fundal

Comuna Independența este beneficiara a două proiecte europene prin care se vor asfalta două străzi din satul Potcoava dar și pentru înființarea unei rețele de canalizare în comuna Independența. Gabriel Rădulescu, primarul comunei Independența din Călărași aduce precizări legate de aceste proiecte ce se vor derula în comună.

Cu toate că a fost un an greu, am trecut printr-o pandemie, se anuntă că vom trece printr-o criză financiară. Eu sunt genul de om care am încercat să creionez lucrurile mari nu să fac lucurile pompieristice , de la începutul acestui an am încercat să dezvoltăm comuna cu ajutorul proiectelor de infrastructură mare. Ce a ținut de administrația locală, eu cred ca ne-am făcut treaba, am depus pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny, două proiecte, mai exact un proiect de asfaltare și un proiect de înființare a unei rețele de canalizare în comuna Independența.

Proiectul de asfaltare s-a adresat străzilor neasfaltate de la nivelul întregii comune și a fost un proiect care a avut titlul de “Modernizarea străzi în comuna Independența” cu o lungime de 5,3 km având o valoare estimată de 8 milioane 400 de mii de lei dar din păcate pentru că cerințele sunt foarte mari la nivelul întregii țări, ne-au fost aprobate doar 2 milioane și jumătate asta înseamnă că din cei 5,3 km vom reuși să asfaltăm undeva la 2 km, diferența o vom face pe banii comunei Independența. Cele 2,5 milioane de lei sunt adresate străzilor din satul Potcoava, mai exact strada Melodiei și strada Doamnei va fi asfaltată prin programul Anghel Saligny pentru că au o lungime suficient de mare cât să putem să asfaltăm dar să ne rămână suficient loc între partea carosabilă și gardul cetățenilor ca pe laterale să introducem pe viitor apa și canalul.

Și legat de înfiintarea unei rețele de canlizare menajeră și stație de epurare în comuna Independenta am avut un proiect destinat intergi localități, este un proiect mare, nu am vrut să fac fracții de proiect, am depus un proiect întreg cu o stație de epurare a apelor uzate și întreaga logistică din spatele acestui proiect.

Din păcate și aici a fost nevoie de o sumă mare, în jur de 33 de milioane de lei, ne-au fost aprobate doar 22 de milioane 500 mii de lei, este o sumă foarte mare de care eu sunt bucuros că ne-au aprobat, acum suntem în procedura de întocmire a întregii documentații pentru depunere și pentru a primi finanțarea, sper ca cel mai târziu la începutul anului viitor această rețea de canalizare în comuna Independența să înceapă, acesta este calendarul pe care mi l-am propus, semnarea contractului, licitația și acesta este orizontul de timp, începutul anului viitor să înceapă ambele proiecte, atât asfaltare pentru străzile din satul Potcoava cât și înființarea rețelei de canalizare pentru Independența “, a declarat Gabriel Rădulescu edilul comunei într-un interviu pentru Canal SUD.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Pe 7 noiembrie, în Sala Barbu Știrbei, va avea loc piesa de teatru ”ELIXIR”

Pe 7 noiembrie, la ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei, va avea loc piesa de teatru ”ELIXIR”. Din distribuție fac parte Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Marcel Top. Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Comunicând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile deschise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Eric-Emmanuel […]

today1 noiembrie 2022

0%