Life

Lucruri pe care le facem zilnic, dar sunt complet greșite

today22 februarie 2023

Fundal

Sunt unele lucruri pe care le facem greșit în fiecare zi, deoarece suntem atât de obișnuiți cu ele și ni se par atât de normale. Nu ne gândim dacă sunt greșite, pur și simplu au devenit mecanisme.

10 lucruri pe care le facem cu toții în viața de zi cu zi și care sunt complet greșite

Îți atingi fața frecvent pe parcursul zilei

O parte a igienei de bază este evitarea răspândirii bacteriilor în organism. De aceea este recomandat să eviți să îți atingi fața cu mâinile, în special ochii și nasul. Dacă simți vreodată nevoia să faci acest lucru, asigură-te că îți speli mai întâi mâinile cu apă și săpun.

Pui hârtie igienică pe colacul toaletelor publice

Hârtia igienică nu ajută de fapt la combaterea germenilor prezenți pe toaletă. Absoarbe umezeala, ceea ce îl face un loc bun pentru reproducerea microbilor. Pielea umană, pe de altă parte, poate lupta împotriva microbilor mai bine decât hârtia igienică. Asigură-te că scaunul este uscat și că nu ai răni deschise pe șolduri și fese. Dacă totuși nu ești sigur/ă că este în regulă să faci asta, igienizează mai întâi colacul sau încearcă să nu te așezi pe el.

Tragi apa la WC cu capacul ridicat

Înainte de a trage apa la WC, capacul trebuie să fie coborât, deoarece apa curată se amestecă cu apa contaminată. Procedând astfel, vei preveni stropirea apei din toaletă în exterior.

Adaugi mai mult detergent în mașina de spălat decât este necesar

Folosirea a prea mult detergent de rufe poate face petele mai rezistente și poate împiedica spălarea acestora. Acest lucru se datorează faptului că volumul de spumă produs de detergent poate crea o protecție pentru murdărie. Pentru rezultate ideale, este mai bine să citești care este cantitatea recomandată pe sticla/punga de detergent.

Nu cureți buretele de vase

Să nu cureți în mod regulat bureții de vase este o modalitate sigură de a răspândi bacteriile pe vase și ustensile de bucătărie. Pentru a face acest lucru, scufundă-le în apă clocotită timp de 5 minute. De asemenea, poți încerca să înmoi buretele în apă și apoi să-l bagi la cuptorul cu microunde timp de un minut.

Nu igienizezi și nu organizezi alimentele în frigider

Frigiderul poate fi un teren propice pentru microbi dacă alimentele din interior nu sunt curățate corespunzător în prealabil. Asigură-te că ambalajul alimentelor este curățat sau înlocuit înainte de a le pune înăuntru. De asemenea, carnea trebuie separată de alte grupe de alimente, astfel încât microbii să nu se răspândească.

Pui produsele lactate pe ușa frigiderului

În timp ce ușa frigiderului pare a fi locul ideal pentru depozitarea laptelui și a ouălor, de fapt nu este deloc așa. Acest lucru se datorează faptului că rafturile ușii frigiderului sunt mai calde din cauza temperaturilor fluctuante ori de câte ori deschizi și închizi frigiderul. Asta înseamnă că atunci când depozitezi alimente predispuse la alterare, cum ar fi ouăle sau lactatele, acestea ar trebui să fie plasate pe raftul de jos și spre spate, unde este mai rece.

Îți lași telefonul la încărcat peste noapte

Potrivit specialiștilor, încărcarea telefonului pentru o perioadă lungă de timp poate duce la îmbătrânirea bateriei mai repede. Dacă ești îngrijorat/ă că telefonul tău s-ar putea descărca, poți oricând să folosești un încărcător portabil pentru a-l menține încărcat pe tot parcursul zilei.

Uiți să măsori pastele folosind ustensila specială pentru spaghete

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce există o gaură în ustensila specială pentru spaghete, răspunsul este pentru a măsura o singură porție de spaghete. Tot ce trebuie să faci este să introduci spaghetele uscate prin gaură și, odată ce se umple perfect, obții cantitatea potrivită de spaghete pentru o persoană.

Te speli pe dinți de prea multe ori pe zi sau nu o faci deloc

Prea mult lucru bun poate fi rău. Un studiu recent a arătat că periajul dinților de prea multe ori pe zi timp de mai puțin de 2 minute poate crește șansele de deteriorare. Este important să menții o rutină consecventă de periaj de două ori pe zi pentru o perioadă de 2-4 minute. De asemenea, este recomandat să eviți pasta de dinți abrazivă sau periuțele de dinți care au perii duri.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

De ce în unele familii se nasc doar fete sau doar băieți

De ce în unele familii se nasc copii de un singur sex? Medicii au luat în considerare o influenţă genetică asupra preponderenţei băieţilor sau fetelor în anumite cupluri. 60% dintre părinţii din SUA au mai mult de un copil şi o parte dintre ei se întreabă de ce au numai fete sau numai băieţi. Este un fenomen pe care medicii au încercat să-l explice. Pediatrul Joel Gator Warsh din California […]

today22 februarie 2023

0%