Life

Mark Zuckerberg își creează propria monedă numită „Zuck Bucks”

today8 aprilie 2022

Fundal

Mark Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani, intenționează să lanseze monede și jetoane digitale pentru a-și spori firma Meta, pe măsură ce popularitatea Facebook și Instagram scade.

Dar probabil că nu va fi o criptomonedă. Se pare că preferă un fel de token în aplicație pe care îl pot controla central, similar celor din jocul Roblox. Moneda robux a Roblox a ajutat veniturile să crească la 1,9 miliarde USD/1,5 miliarde GBP anul trecut.

Reprezentanții au declarat pentru Financial Times că personalul intern a numit moneda „Zuck Bucks”. Experții se așteaptă ca aproximativ 5 miliarde de utilizatori să se transporte la metavers până în 2030, creând o oportunitate de a face bani de la 8 trilioane de dolari (6,1 trilioane de lire sterline) până la 13 trilioane de dolari (9,9 trilioane de lire sterline), cu Zuckerberg ca potențial lider.

Ar putea exista, de asemenea, „monede de creatori” special pentru influenții de pe Instagram. Este cea mai recentă încercare a proprietarului Facebook de a intra în jocul banilor, după ce nefericita lor criptomonedă Diem a eșuat.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Avril Lavigne s-a logodit cu cântărețul Mod Sun

Cântăreața canadiană a anunțat joi că s-a logodit cu muzicianul Mod Sun, care a cerut-o în căsătorie la Paris la sfârșitul lunii martie. Lavigne, cunoscută pentru hituri precum „Sk8er Boi”, a spus că propunerea a fost „perfectă” într-un interviu exclusiv cu People: Cei doi se aflau pe o barcă pe râul Sena, cu o vedere clară a Turnului Eiffel. Curgea șampanie, cânta un violonist...și totuși Lavigne a spus că propunerea […]

today8 aprilie 2022

0%