Life

Mark Zuckerberg își creează propria monedă numită „Zuck Bucks”

today8 aprilie 2022

Fundal

Mark Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani, intenționează să lanseze monede și jetoane digitale pentru a-și spori firma Meta, pe măsură ce popularitatea Facebook și Instagram scade.

Dar probabil că nu va fi o criptomonedă. Se pare că preferă un fel de token în aplicație pe care îl pot controla central, similar celor din jocul Roblox. Moneda robux a Roblox a ajutat veniturile să crească la 1,9 miliarde USD/1,5 miliarde GBP anul trecut.

Reprezentanții au declarat pentru Financial Times că personalul intern a numit moneda „Zuck Bucks”. Experții se așteaptă ca aproximativ 5 miliarde de utilizatori să se transporte la metavers până în 2030, creând o oportunitate de a face bani de la 8 trilioane de dolari (6,1 trilioane de lire sterline) până la 13 trilioane de dolari (9,9 trilioane de lire sterline), cu Zuckerberg ca potențial lider.

Ar putea exista, de asemenea, „monede de creatori” special pentru influenții de pe Instagram. Este cea mai recentă încercare a proprietarului Facebook de a intra în jocul banilor, după ce nefericita lor criptomonedă Diem a eșuat.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce trebuie să faci pentru a savura o cafea mai aromată

Cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, este fructul unui tip de arbust veșnic verde care crește într-o zonă subtropicală. Apar mai întâi mici grupuri de flori asemănătoare iasomiei, urmate de mici fructe verzi. Acestea au nevoie de șase până la nouă luni pentru a se coace și se transformă din verde în galben și apoi în roșu, până când ajung la o culoare închisă, aproape neagră. Boabele […]

today8 aprilie 2022

0%