Neobișnuit

Mașinile zburătoare se pregătesc de decolare: taxiurile aeriene sunt pe cale să revoluționeze modul în care călătorim

today19 mai 2022

Fundal

Cu doar câțiva ani în urmă, mașinile zburătoare erau încă un viitor îndepărtat SF. Dar investițiile au crescut rapid și o serie de companii construiesc acum taxiuri aeriene pentru a face călătoriile noastre în oraș mai rapide, mai ușoare și mai curate.

Investițiile în mobilitatea aeriană avansată s-au triplat în ultimul an, iar analiștii de la Morgan Stanley se așteaptă ca piața globală a taxiurilor aeriene să fie în valoare de 2,7 miliarde de lire sterline până în 2050.

O serie de companii din întreaga lume pregătesc în prezent vehicule eVTOL (vehicule electrice verticale de decolare și aterizare), care ar putea revoluționa modul în care ne deplasăm în orașele mari.

Silențioase, confortabile și fără emisii de carbon, eVTOL-urile promit să se ridice deasupra drumurilor aglomerate, ameliorând problemele de transport urban și aducând pasagerii către destinații în timp record. Între timp, autoritățile de reglementare de pe teren lucrează din greu pentru a pregăti regulile și infrastructura necesare pentru a face fezabilă această nouă formă de transport.

Mulți dezvoltatori cred că vehiculele lor vor fi certificate de siguranță și vor fi autorizate pentru decolare până în 2025, dacă nu mai devreme. Boeing, Airbus și Hyundai sunt câteva dintre numele familiare care construiesc taxiuri aeriene. Un altul este Joby, care a cumpărat Uber Elevate, incursiunea gigantului de transport partajat în eVTOL, în decembrie 2020. Între timp, firma britanică Vertical susține că are cel mai mare număr de precomenzi condiționate, printre investitori precum Virgin Atlantic și American Airlines. aliniându-se pentru vehiculul său VA-X4.

Va fi un mod liniștit și plăcut, rapid și eficient de a vă deplasa”, spune Andrew Macmillan, director de infrastructură la Vertical. „[VA-X4] vă permite să călătoriți peste 160 km [100 de mile] la 322 km/h [200 mph]. Decolează pe verticală și apoi trece pentru a zbura pe orizontală, oferindu-ți această gamă.”

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Documentarul „The Beatles: Get Back” va fi lansat în această vară

Documentarul de opt ore al regizorului Peter Jackson „The Beatles: Get Back” va fi lansat pe DVD și Blu-Ray în această vară, iar documentarul va fi în sfârșit disponibil în edițiile fizice pe 12 iulie. „The Beatles: Get Back” a fost programat inițial să apară pe 8 februarie, după un anunț inițial pe 5 ianuarie. Dar fanii Beatles care și-au plasat comenzile au observat că au fost anulați pe măsură […]

today18 mai 2022

0%