Life

Meta a șters 9.000 de conturi legate de propaganda chineză

today31 august 2023

Fundal

În urma unei operațiuni pe scară largă, Meta a identificat și șters câteva mii de conturi Facebook și Instagram legate la o rețea de propagandă chineză.

Meta tocmai a anunțat că a pus capăt unei rețele de propagandă chineză foarte extinsă. Compania a început să investigheze încă din 2019, iar rezultatul este aici: 9.000 de conturi, pagini și grupuri șterse pe Facebook și Instagram. În total, au fost urmăriți de aproape 560.000 de oameni. „Această rețea își are originea în China și a vizat multe părți ale lumii, inclusiv Taiwan, Statele Unite, Australia, Regatul Unit, Japonia și la nivel global publicul vorbitor de chineză”, spune Meta.

Rețeaua are ramificații pe peste 50 de platforme sau forumuri dintre care Youtube, TikTok, Reddit, Medium, pinterest, X (Twitter)… Meta a reușit să identifice multe activități care provin dintr-un sediu comun din China.

Una dintre campaniile majore lansate de rețeaua chineză a avut ca scop să pretindă că Covid-19 are originea în Statele Unite, fals studiu științific. Din fericire, în ciuda „eforturilor” și a audiențelor mari, propaganda „s-a luptat întotdeauna să depășească propria cameră de ecou”. Nu este prima dată când se desfășoară o operațiune anti-propaganda pe rețelele de socializare. Ne amintim că anul trecut, două mass-media ruse au fost interzise de pe platforme, transmite Meta.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Cele trei semne zodiacale care au cele mai multe șanse să câștige la loterie

Pentru mulți oameni, câștigarea la loterie este visul suprem. Ideea de a deveni dintr-o dată milionar peste noapte este incredibil de atrăgătoare și nu este greu de înțeles de ce. Cu toate acestea, șansele de a câștiga la loterie sunt scăzute, iar marea majoritatea oamenilor care joacă niciodată nu-și vor vedea numerele câștigătoare. Săgetător Oamenii săgetător sunt optimismul întrupat și, ca atare, nu se tem să parieze și să riște […]

today31 august 2023

0%