Neobișnuit

Milioane de jucării mici se găsesc pe țărmurile oceanice din Marea Britanie

today17 februarie 2022

Fundal

Britanicii încă mai găsesc piese Lego pe țărmurile oceanice, la 25 de ani după ce o barcă a aruncat milioane de piese în largul coastei, în „cel mai grav dezastru ecologic din istorie legat de jucării”. Locuitorii și turiștii încă mai găsesc în mod regulat articole mici din tip lego pe plajele din Devon și Cornwall, după ce o furtună neobișnuită a răsturnat transportul.

Nava de marfă Tokio Express se afla la aproximativ 20 de mile de coasta Land’s End, în drum spre New York, la 13 februarie 1997, când a avut probleme și a pierdut în mare 63 de containere care transportau 5 milioane de piese Lego. Incidentul, denumit acum „Marea deversare Lego”, este considerat a fi cel mai grav dezastru ecologic din istorie legat de jucării.

Într-o întorsătură bizară, multe dintre piesele Lego, care continuă să fie aduse la țărm astăzi, au forme de caracatițe, veste de salvare, rezervoare de scufundări, aripioare de scufundări și chiar lucruri de pirați. Curioși, oamenii, vin și acum să adune jucăriile pierdute, mulți le colecționează. Dragonul verde Lego, fiind doar 514 la bord, este printre cele mai căutate jucării, dar cea mai căutată rămâne caracatița neagră, care se camuflează cu ușurință în nisip datorită culorii sale închise.

Tracey Williams, care a înființat un grup de Facebook intitulat „Lego Lost and Sea” în 2010, unde utilizatorii își împărtășesc descoperirile, spune că a văzut doar de două ori caracatița neagră în cei 25 de ani pe coasta de sud-est.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Posibil plagiat la Eurovision. Piesa “România Mea” a mai fost lansată în 2004, în altă versiune

După show-ul semifinalei Selecției Naționale, care a declanșat un val de critici la adresa juriului, un nou subiect controversat tulbură "liniștea" concursului, potrivit infomusic.ro. Una dintre piesele calificate în finala Eurovision România 2022 a mai fost lansată cu mulți ani în urmă, într-o altă versiune. "România Mea", cântată la Eurovision de Cream, Minodora și Diana Bucșa, apare și pe un album lansat de Costi Ioniță în 2004. Selecția celor 10 […]

today17 februarie 2022

0%