Spitalul Județean de Urgență Călărași continuă să primească echipamente medicale, prin intermediul proiectului derulat de Consiliul Județean în parteneriat cu Ministerul Sănătății. Ieri, 5 octombrie a.c., la instituția sanitară au sosit scaune pentru blocul operator, mobilier pentru depozitarea medicamentelor, dar și echipamente oncologice.“Livrările sunt secvențiale. Astăzi, de dimineață, a venit un tir cu echipamente, iar undeva în jurul orei 14:00, o să mai sosească un tir cu echipamente oncologice. Vorbim despre un proiect finanțat de către Consiliul Județean, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.
Finanțarea este de 90% din partea Ministerului Sănătății și 10% din partea Consiliului Județean. Sunt echipamente de mobilier medical. Vrem să scoatem, cumva, din spital acele dulapuri antice. Unul dintre dulapurile existente cred că are o vechime de 50 de ani. Punem medicamente în mobilierul nou sosit. Dulapurile care au ajuns sunt moderne și îndeplinesc standardele medicale. Mobilierul vechi va fi scos la casare, conform procedurilor existente. Investiția noastră este totală, pentru că, pe de o parte investim în personal, iar pe de altă parte investim în echipamente”, a precizat administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai.
Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Carmen Jecu, a precizat că mobilierul va fi repartizat pe secțiile mari, în primul rând, acolo unde există mai multe paturi.
“Ele vor fi repartizate pe secțiile mari, în primul rând, unde există un număr mai mare de paturi, și acolo unde mai sunt nevoi. Avem niște note de fundamentare făcute. Vor fi repartizate exact cum au fost solicitate de către secții”, a subliniat Carmen Jecu.
Cursuri de comunicare, pentru personalul Spitalului Județean Călărași
Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a subliniat faptul că investiția nu este realizată doar pe partea de echipamente, ci și pe partea de personal. Astfel, la acest moment, se proiectează cursuri de comunicare destinate personalului unității sanitare. Vor avea loc și jocuri de rol, în cadrul acestor cursuri.
“În ceea ce privește personalul, chiar proiectăm, la momentul acesta, niște cursuri de comunicare, pentru că am constatat că există, într-adevăr, o mare problemă. Căutăm o metodă, pentru a începe etapizat aceste cursuri. Vom face inclusiv jocuri de rol, pentru a obișnui oamenii cu atitudinea normală. Am făcut atunci (n.r. pe vremea când era manager), câteva cursuri de comunicare, însă experiența ne dovedește că ele ar trebui făcute constant, desigur dublate de o responsabilizare a celor implicați, inclusiv a pacienților care în momentul în care constată ceva să vină, într-un mod respectuos să semnaleze managementului, ca să se poată lua măsuri”, a explicat sursa citată, pentru canalsud.ro.