Life

Modalități de a păstra bananele proaspete pentru mai mult timp

today23 iunie 2023

Fundal

Există ceva mai delicios decât fructele proaspete? Și când vine vorba de fructe, bananele sunt unele dintre cele mai delicioase.

Iată câteva dintre cele mai eficiente moduri prin care poți împiedica bananele să se coacă prea repede.

1. Înfășoară tulpinile de banane în folie de plastic

Bananele încep să se coacă de îndată ce sunt culese din copaci, deoarece gazul de etilenă se eliberează din tulpini. Dar poți înveli acele tulpini cu folie de plastic sau de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere. Pentru cele mai bune rezultate, desprinde bananele și înfășoare-le tulpinile individual.

2. Agăță bananele

Se pare că există un motiv științific pentru care ar trebui să-ți agăți bananele de un cârlig, în acest mod gazul de etilenă funcționează mai lent. Bananele trebuie păstrate la temperatura camerei în timp ce se coc pe cârlig.

3. Cumpără banane verzi

Cel mai simplu mod de a prelungi durata de valabilitate a bananelor este să cumperi cele mai verzi banane pe care le poți găsi. Sunt culese cât sunt încă verzi, apoi se coc încet în timp pentru a ajunge la acel galben strălucitor pe care îl iubim.

4. Pune bananele coapte la frigider

Una dintre regulile depozitării bananelor este să nu le păstrezi niciodată în frigider. Dar regulile sunt menite să fie încălcate, mai ales când vine vorba de banane. Ar trebui să păstrați bananele verzi departe de frigider, dar odată ce bananele s-au copt complet, le puteți muta la frigider, unde temperaturile reci le vor împiedica să se coacă în continuare (cel puțin pentru câteva zile).

5. Congelează bananele

Congelarea bananelor este una dintre cele mai simple modalități de a le păstra conservate pentru utilizare ulterioară. Dar modul în care îngheți bananele ar putea avea un impact mare asupra cât de bine se decongelează. Înghețarea unei banane întregi va întuneca cojile și nu se vor dezgheța în mod corect. În schimb, ia în considerare congelarea bananelor decojite, individuale sau felii de banane în pungi ermetice.

foto-insider.com

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Lucrările pentru reabilitarea Colegiului Agricol se derulează conform graficului, a anunțat primarul Marius Dulce

Lucrările în cadrul proiectului ”Modernizarea, reabilitarea și echiparea Colegiului Agricol Sandu Aldea”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 4.5, destinată învățământului liceal tehnologic, se derulează conform graficului. Proiectul, a cărui valoare eligibilă se ridică la suma de 2,5 milioane lei, își propune să contribuie la asigurarea accesului la un proces educațional de calitate și la un mediu cât mai bun pentru desfășurarea activității elevilor și […]

today23 iunie 2023

0%