Life

Modul în care smartphone-ul îți poate distruge sănătatea

today31 mai 2022

Fundal

Când ți-ai dezinfectat telefonul ultima dată? Potrivit unui studiu din 2017, pe suprafața telefoanelor mobile pot fi găsite niveluri ridicate de contaminare bacteriană. Gândește-te la tot ceea ce atingi într-o zi și cât de des se pot transfera germenii pe care îi ai pe telefon. Revista Time sugerează că telefonul tău ar putea fi de 10 ori mai murdar decât scaunul de toaletă.

Deși probabil că nu vei contracta nicio boală gravă prin contactul cu telefonul, poți fi expus la bacterii care îți pot slăbi sistemul imunitar suficient pentru a te face redispus la îmbolnăvire. O modalitate bună de a elimina cea mai mare parte a depunerilor de suprafață este ștergerea telefonului cu o cârpă din microfibră.

Poate afecta coloana vertebrală. Știai?

Privirea frecventă în jos la telefonul tău pentru perioade lungi de timp îți pune gâtul sub presiune. Potrivit unui chirurg al coloanei vertebrale, dr. David DeWitt, înclinarea capului în față pentru a vizualiza sau a scrie mesaje text face ca mușchii, ligamentele și tendoanele gâtului să lucreze mai mult pentru a-ți ține capul sus. În timp, tulpina slăbește puterea mușchilor și poate duce la durere și leziuni ale coloanei vertebrale. Ridicând telefonul la nivelul ochilor și îndreptându-ți postura, poți evita presiunea și poți asigura mai puțină încordare musculară.

Lumina albastră de pe ecranul telefonului poate perturba somnul.

Toate dispozitivele emit lumină cu lungime de undă scurtă, cunoscută sub numele de lumină albastră. Un studiu de la Harvard a susținut că expunerea la lumina albastră înainte de culcare scade producția naturală de melatonină, un hormon care reglează somnul. Luminozitatea ecranului telefonului îți poate întrerupe ritmul circadian natural și poate cauza și somn neliniștit.

Privirea în ecran pentru perioade lungi de timp poate dăuna sănătății ochilor.

Este de la sine înțeles că există efecte negative la a privi orice ecran pentru o perioadă prelungită de timp. Există un motiv pentru care oamenii se limitează de la cantitatea de timp pe care o petrec în fața unui televizor sau computer și același lucru ar trebui să fie luat în considerare pentru telefonul tău. Îți amintești lumina albastră? Corneea și cristalinul nu o pot filtra, așa că lumina ajunge în partea din spate a ochiului, ceea ce poate slăbi vederea în timp. Privirea la telefon poate provoca, de asemenea, ochi obosiți și dureri de cap. Este important să privești în sus și să oferi ochilor șansa de a primi o lumină mai puțin puternică.

Rețelele sociale te fac să te compari cu alți oameni.

Instagram, Facebook, YouTube – acestea sunt doar câteva exemple de platforme de social media pe care oamenii le pot împărtăși viața prietenilor și străinilor deopotrivă. Când parcurgi imaginile și postările din viața altor oameni, este ușor să te gândești cum arată viața ta față de a lor. Deși rețelele de socializare pot fi distractive, pot deschide, de asemenea, ușa pentru comparații dăunătoare.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Billie Eilish trăiește cu sindromul Tourette din copilărie. Ce spune cântăreața despre tulburarea ei

Billie Eilish trăiește cu sindromul Tourette încă din copilărie. Billie Eilish artistă pop internațională, câștigătoare a mai multor premii Grammy și câștigătoare a Oscarului și trăiește în fiecare zi cu sindromul Tourette. Este o tulburare rară a sistemului nervos care se prezintă cu mișcări repetitive și necontrolate (cum ar fi clipirea sau ridicarea din umeri) sau sunete numite „ticuri”. Tulburarea debutează în copilărie; Billie a declarat în trecut că a […]

today31 mai 2022

0%