Life

Moduri prin care poți diminua stresul de la locul de muncă

today3 mai 2023

Fundal

Potrivit unui sondaj efectuat pe peste 2.000 de angajați cu normă întreagă din SUA, cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, mai mult de jumătate dintre angajați se simt stresați pe parcursul a cel puțin 60% din săptămâna de lucru. Puteți lua măsuri pentru a gestiona stresul de la locul de muncă respectând o rutină pozitivă de dimineață, clarificând cerințele la locul de muncă, adoptând tehnici mai inteligente de gestionare a timpului și alte strategii prezentate în acest articol.

Crează-ti un ritual înainte de muncă

S-ar putea să fii surprins de cât de afectat esti de stresul de la locul de muncă atunci când ai o dimineață stresantă. Când începi ziua cu planificare, alimentație bună și atitudine pozitivă, s-ar putea să descoperi că stresul de la job este mai scazut.

Plimbările scurte în natură te pot ajuta să te deconectezi de la job

O plimbare scurtă în natură te ajută să îți odihnești creierul, să te reîncarci cu forțe proaspete și să te relaxezi. Spațiile verzi îmbunătățesc starea de bine, reduc stresul și stimulează spiritul inovativ. În mod ideal, lângă spațiul de birouri, ar trebui să existe parcuri și alte spații verzi care să îți permită să te deconectezi. Totuși, un studiu realizat de Genesis Property relevă că angajații români au nevoi de plimbări în natură (51%), participare la evenimente (31.5%) și interacțiuni sociale cu colegii (29,2%).

Fii clar cu privire la așteptările pentru ziua respectivă

Dacă nu știi niciodată dacă ceea ce faci este suficient, ar putea fi de folos să ai o discuție cu supervizorul tău. Vă puteți face timp să treceți peste așteptări și să discutați despre strategii pentru a le îndeplini. Acest lucru te poate scuti de stres.

Planifică din timp pentru a rămâne organizat

Chiar dacă esti o persoană dezorganizată în mod natural, planificarea din timp poate reduce considerabil stresul la locul de muncă. A fi organizat înseamnă mai puțină grabă dimineața pentru a evita întârzierea, precum și relaxare la sfârșitul zilei.

Crează-ti un mediu de lucru confortabil

Un alt factor de stres surprinzător la locul de muncă este disconfortul fizic, adesea legat de locul în care iti îndeplinesti majoritatea sarcinilor zilnice (cum ar fi biroul). S-ar putea să nu observi că ești stresat dacă stai pe un scaun inconfortabil pentru doar câteva minute, dar dacă practic locuiești pe acel scaun când ești la serviciu, s-ar putea să ai dureri de spate.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Dacă ai frați sau surori îți scad șansele să divorțezi la maturitate

Un studiu nou susține o teorie conform căreia dacă ai frați sau surori îți scad șansele să divorțezi la maturitate, potrivit people.com. Ce legătură este între una și alta, cum ar fi posibil acest lucru? Se numește „Sindromul copilului unic” și niște cercetători l-au studiat îndelung, după care au ajuns la concluzia că, cu fiecare frate în plus pe care-l ai, probabilitatea ta de a divorța la maturitate scade cu […]

today3 mai 2023

0%