Life

Motive pentru care ar trebui să nu mai consumi băuturi carbogazose

today17 mai 2023

Fundal

Indiferent dacă îi spuneți sifon, răcoritoare sau coca-cola, studiile sunt de părere că există foarte multe motive pentru a nu mai bea băuturi cu acid.

Soda face ravagii în organism, provocând reflux și contribuind potențial la osteoporoză. Iată doar 6 motive pentru a nu mai consuma băuturi cu acid:

Te îngrașă

Deoarece băuturile carbogazoase nu au valoare nutritivă, caloriile pe care le consumi – în jur de 140 de calorii per cutie – sunt toate calorii goale, care contribuie la creșterea în greutate. Și nu credeți că băutura carbogazoasă dietetică este răspunsul – studiile arată că și cele cu zero calorii îngrașă.

Ai probleme cu stomacul

Tot acidul ăsta își pune amprenta și asupra stomacului tău. Acidul din băuturi poate irita mucoasa stomacului și poate provoca arsuri la stomac și reflux gastric.

Îi creează probleme cu dantura

Se știe că acidul din aceste băuturi erodează smalțul dinților și încurajează cariile. Într-un studiu, dinții expuși la produse populare cu acid timp de 48 de ore s-au dovedit că pierd 5% din greutate, ceea ce a determinat ca unii cercetători să compare acidul din băuturi cu acidul bateriei.

Aportul tău de zahăr

O cutie de suc acidulat contine peste 40 de grame de zahăr, un echivalent a 10 lingurițe de zahar. Iar zahărul din majoritatea băuturii provine din sirop de porumb bogat în fructoză, care este mai greu de metabolizat decât zahărul obișnuit. Studiile sugerează că și îndulcitorii artificiali utilizați în băutura dietetică au multe dintre aceleași efecte negative asupra metabolismului.

Hidratarea ta

O cutie de suc poate părea ca îți potolește setea, dar cofeina conținută de cele mai populare băuturi este un diuretic, care poate provoca deshidratare. Nivelurile ridicate de sodiu și zahăr din sifon pot contribui, de asemenea, la deshidratare. În plus, când consumul de suc devine un obicei, mulți oameni ajung să înlocuiască aportul vital de apă cu consumul de băuturi carbogazoase.

Oasele tale

Acidul fosforic din suc face ca organismul să absoarbă mai greu calciul, care poate provoca osteoporoză.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Lucruri pe care le fac bărbații, iar partenerelor nu le plac

Să recunoaștem, bărbații fac o mulțime de lucruri care le enervează pe femei. Începând cu a fi îngâmfat, dependent de control, excesiv de gelos și lista poate continua. Aflați câteva dintre lucrurile pe care le faceți, iar partenerei nu îi plac. Lipsa de validare din partea partenerului. Femeile apreciază când sunt ascultate și urăsc când le sunt respinse sentimentele. Îi ceri adesea partenerei de viață să zâmbească? Evită să o […]

today17 mai 2023

0%