Life

Motive pentru care ești mereu înfometat

today3 februarie 2023

Fundal

Ceea ce mănânci și felul în care mănânci influențează starea de sațietate. A fi în mod constant înfometat poate fi cauzat de lipsa de proteine, fibre și grăsimi din dieta ta. A nu dormi suficient sau a fi stresat îți poate afecta apetitul. Vorbim despre motivele pentru care s-ar putea să-ți fie în mod constant foame.

Atenția la mâncarea procesată

Atenție la alimentele procesate, cum ar fi făina albă sau orezul alb (și da, alimente precum bomboanele și produsele de patiserie conțin carbohidrați rafinați).

Aceste ingrediente au fost procesate și își pierd dintre nutrienți și fibre. Consumul de prea mulți carbohidrați rafinați nu te lasă să te simți sătul pentru mult timp. De fapt, îți crește glicemia și apoi, când scade, îți este din nou foame.

Ai un metabolism rapid

Unele persoane s-au născut norocoase. Altele au muncit din greu ca să ajungă la rezultatul dorit. Cu cât metabolismul tău este mai rapid, cu atât ai nevoie de mai multe ‘resurse’. Asta poate explica și cea de-a doua porție la care poftești.

Nu dormi suficient

Somnul este necesar pentru buna funcționare a creierului și a sistemului imunitar, fiind asociat cu un risc mai scăzut de apariție a mai multor boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer. În plus, somnul suficient este un factor în controlul poftei de mâncare, deoarece ajută la reglarea ghrelinului, hormonul care stimulează apetitul.

Nu bei suficientă apă

Hidratarea corectă este incredibil de importantă pentru sănătatea ta generală. Consumul suficient de apă are mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv promovarea sănătății creierului și inimii și optimizarea performanței la exerciții fizice. În plus, apa îți menține pielea și sistemul digestiv sănătos. Apa este, de asemenea, destul de sățioasă și are potențialul de a reduce pofta de mâncare atunci când este consumată înainte de mese. Într-un studiu, 14 persoane care au băut 2 căni de apă înainte de masă au mâncat cu aproape 600 de calorii mai puține decât cei care nu au băut apă.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Municipiul Călăraşi se află în toiul unui amplu proces de dezvoltare

Municipiul Călăraşi se află în toiul unui amplu proces de dezvoltare şi modernizare care se va realiza cu investiţii finanţate atât din fonduri proprii, guvernamentale şi europene. În Programul de investiţii propus pentru acest an, am alocat pentru capitolele ”Dezvoltare publică, recreere şi cultură” suma de 12.224.000 lei. Vă prezint mai jos principalele obiective pe care sperăm să le finalizăm conform angajamentelor asumate: ◾ Regenerarea spațiului urban din municipiul Călărași […]

today3 februarie 2023

0%