Administrație

Noi căsuțe de tip familial pentru copiii cu handicap sever

today29 august 2022

Fundal

În data de 25 august, Consiliul Județean Călărași, în calitate de Partener 1, a semnat prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „RESTART în Municipiul Călăraşi – Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi”. Proiectul este finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de trai ale beneficiarilor Serviciului Rezidential din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călărași prin identificarea celor mai bune alternative de tip familial.

Prin proiect vor fi construite în municipiul Călărași un centru de zi și două case de tip familial cu o capacitate de 9 locuri/căsuță creându-se astfel posibilitatea ca 18 copii cu handicap sever din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi și alți copii/tineri, precum și familiile lor, aflați în situatie de dificultate din cadrul comunității să beneficieze de servicii terapeutice de calitate și facilitarea integrării acestora în comunitate. Valoarea totală eligibilă a grantului nerambursabil este de 4.843.699.23 lei.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce aliment consumă Regina Elisabeta de la vârsta de 5 ani

Regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, este un exemplu despre ceea ce înseamnă să ai o viață echilibrată. Suverana a fost mereu atentă la alimentația sa, iar recent unul dintre bucătarii suveranei a dezvăluit care este alimentul pe care regina îl adoră și îl consumă de la vârsta de 5 ani, potrivit clickpentrufemei.ro. Încă din copilăria, Regina Elisabeta a II-a a consumat zilnic un aliment, care a fost […]

today26 august 2022

0%