Life

O băutură des consumată de tineri poate duce la depresie

today4 octombrie 2023

Fundal

Ceaiurile cu lapte – o varietate de băuturi dulci, inclusiv bubble tea– au devenit fenomenal în China și în alte părți ale Asiei în ultimii ani, iar un nou studiu a evidențiat unele legături îngrijorătoare între băuturi și problemele de sănătate mintală.

Cercetătorii de la Universitatea Tsinghua și de la Universitatea Centrală de Finanțe și Economie din China au chestionat 5.281 de studenți din Beijing, constatând că simptomele dependenței de ceai cu lapte nu sunt doar reale, ci și sunt legate de probleme precum depresia și anxietatea.

Ceaiul cu lapte a cunoscut o creștere extraordinară a popularității în China, în special în rândul tinerilor”, scriu cercetătorii în lucrarea lor publicată.

Descoperirile noastre au evidențiat că consumul de ceai cu lapte ar putea duce la dependență și este asociat cu depresie, anxietate și idee suicidară”.

Folosind o scară recunoscută de dependență – care analizează factori precum poftele persistente și excesul de îngăduință – echipa a găsit dovezi că unii tineri dădeau semne că sunt dependenți. Aproape jumătate dintre cei chestionați au spus că au cel puțin o ceașcă de ceai cu lapte pe săptămână.

Pe lângă zahăr suplimentar, ceaiurile cu lapte includ adesea cofeină și au fost exprimate preocupări cu privire la modul în care aceste tipuri de băuturi pot duce la dispoziții scăzute și la izolare socială la adolescenți.

În acest studiu, consumul de ceai cu lapte a fost asociat cu singurătatea și depresia. Deși studiul nu a fost conceput pentru a determina cauza, el evidențiază o problemă potențială care trebuie investigată în continuare, mai ales având în vedere popularitatea în creștere a acestor tipuri de băuturi.

Cercetătorii din spatele studiului sugerează că tinerii din China și din alte părți ar putea folosi ceaiul cu lapte ca un mecanism de adaptare și o modalitate de reglare a emoțiilor – și că aceste băuturi ar putea crea dependență și dăunează în același mod ca rețelele sociale sau drogurile.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

A fost sistată furnizarea apei potabile pe o stradă din municipiul Călărași

A fost sistată furnizarea apei potabile pe o stradă din municipiul Călărași. În vederea anulării unei rețele de apă potabilă în data de astăzi, furnizarea apei potabile este întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între str. Sf. Nicolae - str. Bucuresti. Timpul estimat de remediere a avariei este de 4 ore, au anunțat reprezentanții Ecoaqua.

today4 octombrie 2023

0%