Administrație

O delegație a Consiliului Județean Călărași se află într-o vizită de lucru în Spania

today17 mai 2022

Fundal

Oficialii călărășeni sunt permanent preocupați de situația românilor plecați sau stabiliți în țările occidentale. La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație a Consiliului Județean Călărași, formată din 12 consilieri județeni, a vizitat mai multe orașe importante din Spania, unde populația românilor este semnificativă, potrivit canalsud.ro.

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași Mihăiță Beștea și consilierul județean Gâdea Vasile au fost cei care au condus delegația plecată din Călărași timp de 3 zile.

Potrivit programului de lucru, în prima zi consilierii județeni au vizitat o fermă din regiunea Huelva unde au purtat discuții cu românii stabiliți în orașul spaniol. Zilnic, delegația celor 12 consilieri județeni au vizitat mai multe comunități.

În data de 13.05.2022, am avut onoarea de a conduce o delegație a Consiliului Judetean Călărași, formată din 12 consilieri județeni ( P.S.D., P.N.L. și U.S.R.) la intâlnirea pe care am avut-o cu primarul orașului Moguer, provincia Huelva, Spania, domnul Gustavo Cuéllar Cruz. Regiunea Huelva, Andalusia din Spania are o economie ce se bazează pe agricultură (cultivarea de cereale, măsline, căpsuni, struguri de vin, zmeura și afine).

Temele de discuții abordate de delegația noastră au fost diverse de la economie și agricultură la administrație și legislație, de la istorie si cultură la teme demografice (în acest oraș sunt stabiliți in jur de 1300 de cetățeni români). Orașul Moguer având și o istorie frumoasă, orașul având un rol important în organizarea primei călătorii a lui Cristofor Columb (parte din marinari erau locuitori ai orașului, nava fiind construită în Moguer). Domnul primar a declarat delagației române că ziua națională a României este celebrată în fiecare an și în orașul Moguer.” – a scris Mihăiță Beștea pe o rețea de socializare.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Vedete care s-au întors la școală după ce au devenit celebre

Anthony Anderson, Leah Remini, Kim Kardashian și alții demonstrează că niciodată nu este prea târziu să îți termini studiile chiar dacă ești o vedetă. Anthony Anderson La câteva săptămâni după ce seria sa a fost încheiată după opt sezoane de emisie, Anderson a sărbătorit o altă etapă importantă: absolvirea Universității Howard! „Cuvintele nu pot descrie emoția în care mă aflu în acest moment. Au trecut, literalmente, 30 de ani”, a […]

today17 mai 2022

0%