Life

O piesă a lui Janet Jackson a defectat mai multe laptopuri vechi, dezvăluie un inginer Microsoft

today24 august 2022

Fundal

Inginerul șef de software Microsoft, Raymond Chen, explică de ce cele mai importante piese ale lui Jackson strică anumite hard disk-uri ale computerelor.

O parte neprevăzută a piesei „Rhythm Nation”? S-a dovedit că videoclipul muzical clasic al lui Janet Jackson blochează anumite laptop-uri mai vechi, spune inginerul șef de software al Microsoft, Raymond Chen, într-o postare pe blogul companiei.

Totul se datorează unei frecvențe specifice prezentate în „Rhythm Nation” care interferează cu hard disk-urile laptopurilor care se rotesc la 5400 rpm.

Inginerul principal Microsoft, Raymond Chen a vorbit pe blogul său, „The Old New Thing” despre un incident inedit cu o piesă a lui Janet Jackson. În perioada în care Windows XP era la modă o serie de laptopuri au murit atunci când piesa „Rhythm Nation” era pornită, deoarece un sample din melodie provoca daune hard drive-urilor din computere. Un „mare producător de computere” a descoperit că unele dintre unităţile sale aveau crash-uri neaşteptate când cântecul era pornit.

Pe lângă laptopul pe care se ascultă melodia lui Janet erau afectate chiar şi computere de lângă el. Un anumit sunet din acel single din 1989 rezona cu un anumit HDD de laptop. E vorba despre o frecvenţă care se alinia cu cea a HDD-ului, provocând o vibraţie fatală pentru drive. Totul e comparat cu acel ton unic de sunet care poate sparge un pahar de vin sau ferestre. Producătorul misterios de PC-uri a rezolvat uşor problema: a făcut astfel încât boxele laptopurilor să nu redea acel sunet la acea frecvenţă.

Lansată în 1989, cântecul care ofensează computerul a fost imnul titular al lui Jackson’s Rhythm Nation 1814. Albumul a fost unul dintre cele mai de succes comercial ale vremii, producând șapte primele cinci single-uri în Billboard Hot 100 – care continuă să fie un record pentru senzația pop.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Filmul Animăluțe furioase: Legenda lui Hank va rula în acest weekend la Cinema 3D

În perioada 26-28 august, la Cinema 3D/2D din Călărași va rula filmul Animăluțe furioase: Legenda lui Hank – 2D (variantă dublată). Animația va rula vineri la ora 12.30, iar sâmbătă și duminică la ora 10.00, respectiv 12.30. Filmul prezintă un câine ,,norocos” Hank care se trezește într-un sat plin de pisici care au nevoie de un erou ce trebuie să le apere de complotul malefic al unui răufăcător nemilos care […]

today24 august 2022

0%