Administrație

O școală din Oltenița a primit calculatoare din partea Bibliotecii Județene Călărași

today7 noiembrie 2022

Fundal

Digitalizarea educației reprezintă o prioritate pentru viitorul elevilor, iar administrația județeană din Călărași a consolidat permanent nevoile identificate la nivelul instituțiilor de învățământ. Astfel, mai multe calculatoare vechi, uzate moral, au fost înlocuite cu sisteme performante pe care Biblioteca Județeană le-a oferit Școlii Gimnaziale Mircea Eliade din Oltenița.

Echipa Bibliotecii Județene “Al. Odobescu” din Călărași, condusă de managera Marinela Voivozeanu, alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Mihăiță Beștea, însoțit de mai mulți directori de instituții, au reușit zilele trecute să doteze sala de informatică a școlii.

În urma cu ceva vreme, conducerea Școlii Gimnaziale “Mircea Eliade” din Oltenița a semnalat lipsa mijloacelor moderne de predare, cum ar fi calculatoarele, fapt care le îngreunează activitatea dascălilor la catedre. Unele școli au aproape un computer pentru fiecare elev, în timp ce altele au trei sau patru în toată școală. Echipa Consiliului Județean Călărași vine în ajutorul acestei instituții cu peste 20 de computere școlare, înlocuindu-le pe cele învechite care nu mai funcționau la aceiași capacitate.

În urmă cu o lună de zile, doamna director, Lenuța Coman, m-a apelat spunându-mi că în această școală există doar 3 calculatoare care sunt depășite moral și nu mai pot funcționa la parametri normali pentru cei 95 de elevi. Din acest motiv, am hotărât să ajutăm această școală cu 20 de calculatoare. Deocamdată mergem către scolile și către cadrele didactice care ne solicită ajutorul, iar atunci când vom primi un astfel de apel, vom răspunde “prezent”. – a precizat Marinela Voivozeanu, manager al Bibliotecii Județene “Al. Odobescu”.

Aceasta a mai precizat că la jumătatea lunii noiembrie, la Călărași va ajunge Andreea Paul, președinta INACO, cea care a înființat la Călărași, în cadrul bibliotecii laboratorul inteligent.

Vom încerca să organizăm o întâlnire cu toți domnii primari din județ, cei care ne vor răspunde invitației, iar atunci vom vedea unde sunt probleme în ceea ce privește dotarea școlilor cu aceste calculatoare” a punctat Marinela Voivozeanu, potrivit canalsud.ro.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Drumul județean 311 intră în modernizare

Drumul județean 311 intră în modernizare. Astăzi a fost semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km 0+000 – Nicolae Bălcescu km 17 + 650 ”, un tronson de drum cu o lungime de 18 km. Proiectul a fost depus spre finanțare în luna noiembrie 2021, iar în luna iulie 2022 a fost aprobat în cadrul Programului Național Anghel Saligny. Valoarea totală a proiectului este […]

today7 noiembrie 2022

0%