Life

Oamenii care citesc trăiesc mai mult decât cei care nu citesc, spun cercetătorii

today7 iulie 2022

Fundal

Beneficiile lecturii nu trebuie subestimate, chiar și atunci când vine vorba de a trăi o viață mai lungă. Un nou studiu descoperă că cititul aduce câștiguri care cresc longevitatea.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au întrebat 3.635 de participanți în vârstă de peste 50 de ani despre obiceiurile lor de lectură. Din aceste date, ei i-au împărțit în 3 grupuri: necititori, oameni care citesc mai puțin de 3,5 ore pe săptămână și oameni care citesc mai mult de 3,5 ore pe săptămână. Cercetătorii au urmărit fiecare grup timp de 12 ani. Persoanele care au citit cel mai mult au fost femeile cu studii universitare din grupul cu venituri mai mari.

Pe parcursul studiului, cercetătorii au descoperit în mod constant că ambele grupuri de cititori au trăit mai mult decât cei care nu citesc. Cei care au citit peste 3,5 ore pe săptămână au trăit cu 23 de luni mai mult decât cei care nu au citit deloc. Această durată de viață extinsă se aplică tuturor participanților la lectură, indiferent de factorii „sex, bogăție, educație sau sănătate”, explică studiul. Aceasta este o reducere cu 20% a mortalității creată de o activitate sedentară. Este o mare problemă și o soluție foarte ușoară pentru îmbunătățirea calității vieții la oricine de peste 50 de ani.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

„Bateria cu nisip” ar putea rezolva marea problemă a energiei verzi

Cercetătorii finlandezi au instalat prima „baterie cu nisip” complet funcțională din lume, care poate stoca energie verde luni de zile. Dezvoltatorii spun că acest lucru ar putea rezolva problema aprovizionării pe tot parcursul anului, o problemă majoră pentru energia verde. Finlanda primește cea mai mare parte a gazului din Rusia, așa că războiul din Ucraina a atras atenția asupra problemei energiei verzi. Dar într-un colț al unei mici centrale electrice […]

today7 iulie 2022

0%