Neobișnuit

Oamenii de știință au creat spanacul care poate trimite e-mailuri. Iată cum ar putea lupta împotriva crizei climatice

today16 noiembrie 2022

Fundal

Te-ai întrebat vreodată la ce se gândește salata ta la ora prânzului? Ai vrea să poată comunica cu tine prin confortul digital al e-mailului?

Indiferent de gândurile tale personale despre legumele care vorbesc, oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA au conceput plante de spanac care pot detecta materiale explozive în sol și pot transmite informații înapoi prin e-mail.

Bine, deci din punct de vedere tehnic nu spanacul în sine trimite mesaje. Nu veți vedea plante individuale care se loghează la propriul cont Hotmail și scriu mail-uri, dar ce se întâmplă de fapt?

Rădăcinile plantei de spanac detectează prezența explozibililor în apele subterane. Nanotuburile de carbon din frunzele plantei emit apoi un semnal care este captat de o cameră cu infraroșu și trimis înapoi la un laborator prin e-mail.

Deși până acum a fost folosit doar pentru a detecta materiale explozive, oamenii de știință consideră că ar putea fi ușor reutilizat pentru a ne avertiza despre poluare și alte schimbări ale condițiilor de mediu.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Beyonce și Jay-Z sunt la egalitate cu cele mai multe nominalizări la Grammy din toate timpurile

Într-un simbol grăitor al dominației lor asupra lumii muzicii, Jay-Z și Beyonce sunt acum la egalitate cu cele mai multe nominalizări la Grammy din istorie, cu 88 fiecare. Beyonce a primit nouă nominalizări, în mare parte legate de albumul ei „Renaissance”, iar Jay a primit cinci pentru apariții speciale la cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy. Dacă Beyoncé va câștiga trei dintre cele nouă nominalizări ale sale, va egala […]

today16 noiembrie 2022

0%