Neobișnuit

Oamenii de știință cresc plante în solul de pe Lună pentru prima dată în istorie

today6 septembrie 2023

Fundal

Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au folosit solul de pe Lună pentru a cultiva cu succes plante, potrivit unui studiu publicat în Communications Biology. NASA, care a finanțat cercetarea. Descoperirea deschide calea pentru posibilitatea de a recolta plante în habitatele de pe Lună în viitor.

Am vrut să facem acest experiment pentru că, de ani de zile, ne-am pus această întrebare: vor crește plantele în solul lunar”, a spus unul dintre autorii studiului, Rob Ferl, într-o declarație „Se pare că răspunsul este da”.

Experimentele sunt primele care investighează dacă plantele pot crește în solul lunar și urmează unui efort de 11 ani pentru a obține acest material rar. Deoarece solul este atât de prețios, NASA a împrumutat doar 12 g din el – câteva lingurițe – cercetătorilor care au efectuat testele.

Oamenii de știință se întreabă de mult timp dacă Luna ar putea găzdui culturi, dar, având în vedere că agențiile spațiale plănuiesc acum să trimită oameni pe suprafața satelitului natural și, eventual, să construiască așezări lunare pentru vizitatori, întrebarea a devenit tot mai interesantă.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Moduri de auto-îngrijirea pentru cupluri

Când auzi cuvintele „îngrijire de sine”, în general te gândești la tine. Dar, dacă sunteți într-o relație, ar trebui să luați în considerare îngrijirea de sine și pentru cupluri. Așa cum trebuie să fii intenționat în ceea ce privește îngrijirea de sine pentru tine, și îngrijirea de sine pentru cupluri ar trebui să fie o prioritate. 1. Pune deoparte o zi de îngrijire personală în fiecare lună Aceasta este una […]

today6 septembrie 2023

0%