Life

Oamenii optimiști trăiesc mai mult

today21 februarie 2023

Fundal

Oamenii care privesc viața în roz pot trăi mai mult și mai sănătos deoarece se confruntă cu mai puține situații pe care le consideră stresante și își pot reduce nivelul de anxietate reducând discuțiile în contradictoriu, potrivit unei noi cercetări realizate de specialiști în psihiatrie de la Universitatea din Boston, cercetare citată de The Guardian.

Ei au constatat că optimiștii reacționează la situații cauzatoare de stres și își revin din aceste situații într-un mod similar cu pesimiștii, deși studiile anterioare care indicau faptul că optimiștii trăiesc mai mult produseseră bănuieli că reacțiile diferite ar fi o explicație pentru acest fenomen. Diferența constată de actuala cercetare constă în faptul că optimiștii au avut reacții emoționale mai bune, deoarece, în viața de zi cu zi, se confruntă cu mai puține evenimente pe care le consideră stresante.

Potrivit sursei citate, nu este clar cum își reduc optimiștii doza de stres, dar cercetătorii cred că fie evită discuțiile în contradictoriu și alte situații stresante, precum aglomerațiile din trafic, fie nu le percep ca stresante.

Autorii studiului precizează că, deși acesta s-a bazat pe date culese pe un eșantion de bărbați în vârstă, e de așteptat ca rezultatele să fie valabile și pentru femei în vârstă.

The Guardian îl citează și pe un profesor al University College London, care nu s-a implicat în studiul respectiv, dar care și-a expus punctul de vedere potrivit căruia optimiștii ar putea avea o viață cu mai puține bătăi de cap – de exemplu, oamenii ar tinde să se înțeleagă mai bine cu optimiștii, decât cu pesimiștii, ceea ce ar duce la mai puține conflicte, sau optimiștii ar putea considera că anumite incidente cotidiene nu sunt surse de stres.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Judeţean Călăraşi se convoacă în şedinţă ordinară

Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă ordinară, la data de 22 Februarie 2023, ora 12:00, în sala de şedinţe ”Mihai Arbagic” din municipiul Călărași,str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi: 1.Proiect de hotărâre privindrectificarea bugetului Județului Călărași pe anul 2023 nr.3162/16.02.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.3163/16.02.2023, Raportul Direcției Economice nr.3164/ 14.02.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe; […]

today21 februarie 2023

0%