Administrație

Pasajul de la Drajna este gata în proporție de 94%, anunță președintele Consiliului Județean Călărași

today5 mai 2023

Fundal

Pasajul de la Drajna este gata în proporție de 94%, anunță președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Firma care a amenajat pasajul estimează că îl poate reda circulației chiar în această lună. Asta ar însemna că pasajul va fi finalizat înaintea termenului contractual preconizat pentru luna iunie. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a fost prezent la vizita de lucru a Prim-vicepremierului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii la Pasajul de la Drajna.

“Acest pasaj reprezintă o dezvoltare viitoare pentru județul Călărași. Sperăm ca acest proiect să fie completat cu un pod peste Dunăre pentru ca finalitatea acestuia să vină cu adevărat în sprijinul județului Călărași. Împreună cu domnul ministru Sorin Grindeanu vom gândi un proiect complex ca să descărcăm traficul și cu un pod peste Dunăre. Pasajul va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km și ne va ajuta la dezvoltarea județului, proiectul drumului TransRegio este unul de amploare și este momentan în faza studiulului de fezabilitate. Cred că peste trei ani vom avea și pasajul peste calea ferată de la Lehliu-Gară”- președinte CJ, Vasile Iliuță.

Ministrul Sorin Grindeanu a inspectat lucrările și nu a avut ce reproșuri să aducă constructorului. “În 2017 s-a dat prima finanțare pe acest obiectiv. Noi am semnat ordinul de începere a lucrările pe 14 decembrie 2021, deci la două săptămâni după ce a fost votat acest Guvern. Nu am reproșuri pentru constructor. Termenul de finalizare e la sfârșit de iunie, deci e înainte de termen. În cursul acestei luni se va da drumul circulației.” – ministrul Transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu. După deschidere, pasajul de la Drajna va îmbunătăți considerabil traficul rutier pe DN21, în special în perioadele de vară.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Plaja Tineretului din municipiul Călărași va fi ecologizată

Astăzi, începând cu ora 10.00 dar și mâine, 6 mai, începând cu ora 08.30, se va desfășura o acțiune de ecologizare pe plaja Tineretului din municipiul Călărași. Primăria Municipiului Călăraşi, prin Agenţia Fondului de Mediu, a obţinut finanţarea pentru proiectul „Curăţăm România- Ecologizarea zonei Plaja Tineretului din municipiul Călăraşi”, acordată prin ”Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deşeuri”, scopul fiind finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând ecologizarea […]

today5 mai 2023

0%