Actual

Pe 24 februarie, la Biblioteca județeană va avea loc festivalul “La Fântâna Dorului”

today22 februarie 2023

Fundal

Palatul Copiilor Călărași, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Al. Odobescu” din Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, organizează în data de 24 februarie, ora 11:00, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național de Folclor “La Fântâna Dorului”.

Acest eveniment este dedicat zilei de Dragobete, una dintre cele mai importante sărbători populare românești. Festivalul va avea loc în cadrul Bibliotecii Județene “Al. Odobescu” din Călărași, iar participanții vor avea ocazia să se bucure de o serie de activități culturale, care vor promova tradițiile și obiceiurile românești.

Una dintre cele mai așteptate activități este concursul național de folclor, la care vor participa mai mulți artiști. În cadrul festivalului, vor fi prezentate diverse forme de artă populară, cum ar fi dansuri tradiționale, cântece populare și jocuri populare. Participanții vor putea admira și expoziții de artă populară, care vor ilustra frumusețea și bogăția tradițiilor românești, potrivit canalsud.ro.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași trece printr-un proces de etichetare și organizare a fondului de carte

Bibliotecile cu tradiţie deţin valori inestimabile şi de neimaginat pentru internauţii zilelor noastre. Planificarea, organizarea şi dezvoltarea unei biblioteci digitale presupune un management inovativ, buni specialişti şi o colaborare strânsă între departamentele instituţiei. O astfel de acțiune de etichetare și organizare a fondului de carte se desfășoară și în cadrul Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu din Călărași de mai bine de un an de zile. “Trebuie să împletim tehnologia cu cartea […]

today22 februarie 2023

0%