Life

Personaje din filme interpretate de mai mulți actori

today12 septembrie 2023

Fundal

În mass-media, unele personaje sunt atât de cunoscute încât rămân întipărite în mintea oamenilor decenii sau chiar secole, permițând mai multor actori să preia același rol. Cu toate acestea, această popularitate poate aduce și un anumit grad de presiune din partea fanilor și a publicului deja familiarizat cu interpretarea personajului a unui alt actor.

Nou-veniții au sarcina de a-și interpreta rolul, respectând și înțelegând în același timp moștenirea acestor personaje iconice. Între drame de teatru, film și televiziune, câteva dintre aceste personaje au avut sute de actori care le portretizează, dar fiecare actor a reușit să-și pună amprenta asupra personajului.

Tarzan

Ron Ely l-a jucat pe Tarzan în serialul cu același nume care a durat din 1966 până în 1968. În Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, actorul Christopher Lambert a interpretat cunoscutul personaj, iar pelicula a obținut și trei nominalizări la Oscar. Mai este și filmul Disney Tarzan din 1999, în care Tony Goldwyn îi dă voce lui Tarzan, precum și The Legend of Tarzan, în care Alexander Skarsgård este protagonistul.

James Bond

Sean Connery rămâne cunoscut pentru rolul spionului James Bond din franciza cu același nume. Dar, primul actor care l-a interpretat pe celebrul personaj pe marile ecrane a fost, de fapt, Barry Nelson, în serialul Climax!. Nu pot fi trecuți cu vederea actorii Pierce Brosnan și Daniel Craig, care l-au jucat și ei pe James Bond.

Batman

Fără îndoială, Batman rămâne un personaj ofertant, drept dovadă mulți actori au avut oportunitatea de a-l juca. Primul care l-a interpretat a fost Lewis Wilson, în filmul Batman din 1943. În serialul TV care a fost difuzat între 1966 și 1968, Adam West l-a jucat. Pe listă mai sunt și actorii Ben Affleck, Christian Bale și Robert Pattinson, aceștia aducând o doză de modernitate rolului.

Robin Hood

Și Robin Hood este un personaj emblematic, care și-a făcut simțită prezența în mai multe tipuri de producții care au ajuns la public. Un exemplu ar fi un film de animație Disney din 1973, în care Brian Bedford îi dă voce lui Robin Hood. Au mai fost și alte adaptări, cum ar fi filmul Robin Hood din 2010, cu Russell Crowe în rol principal.

Cinderella

Cu siguranță ai văzut până acum mai multe adaptări cu Cenușăreasa în rol principal, de la spectacole de balet, de teatru ori filme. În flmul de animație Cinderella din 1950, Ilene Woods i-a dat voce personajului. În anul 2015 a apărut filmul Cinderella, iar rolul l-a interpretat Lily James. Au existat și adaptări moderne ale poveștii clasice, cum este A Cinderella Story din 2004, cu Hilary Duff ca protagonistă.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

3 rochii ale Prințesei Diana s-au vândut la licitație pentru 1,62 milioane de dolari

Trei dintre rochiile Prințesei Diana s-au vândut la licitație pentru aproximativ 1,62 milioane de dolari (1,3 milioane de lire sterline) în total. Hainele purtate de fosta prințesă de Wales înainte de moartea ei prematură, la vârsta de 36 de ani, în urma unui accident de mașină la Paris în 1997, au fost printre cele 1.400 de articole scoase la licitație la Julien's Auctions și Turner Classic Movies Presents „Legends: Hollywood […]

today12 septembrie 2023

0%