Divers

Pentru grija plantelor, culturilor si casei tale, alege produsele fitosanitare Petmax

today2 mai 2021

Fundal
Investeste intelept in conservarea, cresterea si protejarea plantelor.

Astazi se vorbeste mai mult decat oricand despre produsele fitosanitare, atat in contextul daunatorilor, cat si cel al culturilor eficiente dar si al protectiei mediului. Te-ai intrebat cum sunt utilizate aceste substanțe chimice ori biologice în agricultură, care este cea mai buna metoda de a alege din optiunile actuale si cum functioneaza ele?

In primul rand, trebuie sa intelegem definitia produselor fitosanitare (sau fitofarmaceutice, cum mai sunt numite) – un produs fitofarmaceutic este un preparat care conține una sau mai multe substanțe active pentru:

 • protejarea plantelelor sau a unor produse vegetale, fata de orice organisme dăunătoare
 • influențarea proceselor vitale ale plantelor (cu rol regulator de creștere)
 • conservarea plantelor
 • distrugerea plantelor nedorite

Astfel, ajungem la o alta clasificare, menita sa ne ajute sa conturam rolul si tipul produselor fitosanitare. Pe piata actuala se pot observa urmatoarele clase de produse: erbicidele ce lupta împotriva buruienilor, fungicidele ce ataca ciupercile, insecticidele ce distrug insectele, acaricidelor, moluscicidelor, taupicidelor etc.

Foarte adesea, aceste produse sunt denumite si „pesticide” si sunt utilizate într-un cadru precis care depinde de natura agresorului (de exemplu insecticid), la o concentrație dată, o doză dată care ia în considerare activitatea și riscul pentru om și mediu.

Comanda online produse fitosanitare la oferta, in magazinul Petmax.ro! Gasesti usor ceea ce cauti, te bucuri de livrare rapida si consultanta telefonica.

 

Ai trei sectiuni mari din care poti sa alegi:

 1. Combaterea daunatorilor
 2. Combaterea mustelor si
 3. Insecticid gandaci

Apoi, poti filtra si dupa alte criterii – de exemplu actiunea si specia (soiul) daunatorilor:

 • Capuse
 • Pureci
 • Paduchi
 • Gandaci bucatarie
 • Plosnite
 • Furnici
 • Muste
 • Zburatoare

Cauta in functie de cantitatea produselor fitosanitare, brandul (producatorul) – Bayer, Elanco, Romvac, Solarex Impex si tipul de prezentare (fiola, cutie, seringa).

Ai preturi accesibile, promotii frecvente, discounturi mari in fiecare zi la zeci de produse din magazin (inclusiv hrana pentru animale, medicamente veterinare, accesorii etc.) si solutii eficiente pentru o multime de situatii. Protejeaza-ti gradina, culturile si recolta si tine la distanta daunatorii de casa sau gospodaria, alegand produsele din shop-ul Petmax:

Pentru o recolta sanatoasa si bogata, alege solutiile Petmax.ro!

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Pune-ti increderea in cele mai bune echipamente medicale

Echipamentele medicale au ajuns indispensabile in orice cabinet medical, iar tehnologizarea a facut ca acestea sa devina mana dreapta a oricarui medic specialist. Detii un laborator sau planuiesti sa ai propriul cabinet? Pune-ti increderea in cele mai bune echipamente medicale. Cu ajutorul acestora, dar si a cunostintelor pe care le-ai dobandit vei putea oferi servicii de calitate. Acest aspect este extrem de important, indiferent daca te afli la inceput de […]

today30 aprilie 2021

0%