Actual

Piesa de teatru „Take, Ianke și Cadâr” se va juca mâine la Sala Barbu Știrbei

today2 octombrie 2023

Fundal

Mâine, 3 octombrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei se va juca piesa de teatru „Take, Ianke și Cadâr”. Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

SPECTACOLUL ESTE O COPRODUCTIE A TEATRULUI BULANDRA – CORTINA AG.

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe https://www.bilet.ro/

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Zeci de călărășeni au participat la Noaptea Bibliotecilor

Pe 29 septembrie, Biblioteca Județeană Călărași a desfășurat evenimentul " Noaptea Bibliotecilor". Zeci de Călărășeni au fost prezenti la acest eveniment în aer liber, printre participanți s-a numărat și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. „Cultura, prin intermediul muzeelor și bibliotecilor, trebuie să fie una vie, să atragă, să miște gândurile dar și inimile, să producă acea scânteie a curiozității care contribuie la creații și realizări în toate domeniile cunoașterii!”, […]

today2 octombrie 2023

0%