Administrație

Plaja Tineretului din municipiul Călărași va fi ecologizată

today5 mai 2023

Fundal

Astăzi, începând cu ora 10.00 dar și mâine, 6 mai, începând cu ora 08.30, se va desfășura o acțiune de ecologizare pe plaja Tineretului din municipiul Călărași. Primăria Municipiului Călăraşi, prin Agenţia Fondului de Mediu, a obţinut finanţarea pentru proiectul „Curăţăm România- Ecologizarea zonei Plaja Tineretului din municipiul Călăraşi”, acordată prin ”Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deşeuri”, scopul fiind finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri.

Obiectul Programului îl reprezintă susţinerea financiară a activităţilor vizând colectarea deşeurilor, în vederea ecologizării zonelor afectate de poluare. Pentru realizarea activităţii de ecologizare, UAT Municipiul Călăraşi a încheiat un parteneriat cu ONG-ul „Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, Călăraşi” care va asigura necesarul de voluntari.

Astfel, se va ecologiza zona Plaja Tineretului afectată de poluarea cu deşeuri: plastic, metal, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, materiale textile, etc. În vederea desfăşurării acestei activităţi, au fost achiziționate următoarele materiale: mănuși de cauciuc, saci menajeri , soluție dezinfectantă, veste pentru protectie, etc, care vor fi puse la dispozitia voluntarilor.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași amenajează 3 spaţii de joacă

Primăria Călărași a demarat lucrările de amenajare a 3 spaţii de joacă cu pardoseală de tip tartan, pentru a oferi astfel o siguranţă maximă copiilor. Este vorba de un: Loc de joacă, pe strada Bărăganului, aferent blocurilor L42 – L45, pe suprafață de 187 mp. Se vor monta 5 echipamente de joacă. Spaţiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn. Al doilea loc de joacă este pe strada Speranţei […]

today4 mai 2023

0%