Life

Plante care alungă țânțarii

today21 iunie 2023

Fundal

Alegerea celor mai bune plante pentru a ține țânțarii la distanță poate adăuga adăuga totodată atracție vizuală și miros încântător.

Majoritatea plantelor emană un fel de aromă atunci când înfloresc, care atrage albinele, fluturii, păsările colibri și multe altele către nectarul dulce pe care îl oferă. Cu toate acestea, acesta nu este parfumul care ține de obicei țânțarii la distanță. Pentru asta, trebuie să ajungeți la uleiul din frunzele plantei în majoritatea cazurilor.

Cel mai simplu mod de a-l obține este să zdrobești frunza între degete și să ungi uleiul pe gât, încheieturi și picioare. Fii atent, totuși, unele dintre plantele de pe lista noastră sunt toxice și trebuie să aveți grijă să nu ingerați acele uleiuri. De asemenea, trebuie să fii atent la eventualele alergii pe care le poți avea. Începeți întotdeauna cu un test pentru a vă asigura că pielea ta nu reacționează prost.

Cele mai bune plante care resping țânțarii și miros grozav

Lavandă

Lavanda este unul dintre cele mai liniștitoare arome. Cu toate acestea, același parfum alungă țânțarii și o varietate de alți dăunători de grădină.

Cu frunzele sale verzi argintii curgându-și pe tulpină și cu florile violete, levănțica este o alegere excelentă ca element atractiv al grădinii, care înflorește vara și toamna. Acest miros este respingător pentru țânțari.

Eucalipt

Eucaliptul este o plantă folosită pe scară largă în aranjamente florale, produce un ulei esențial și miroase grozav dacă îți place parfumul său mentolat, care respinge țânțarii.

Frunzele sale albastru-verde îl fac atractiv atât în interior, cât și în aer liber. Cu toate acestea, poate crește foarte mult, așa că, dacă îl utilizați într-un spațiu mai mic, aveți grijă să nu scape de sub control.

Acesta este un copac care preferă soarele și solul bine drenat. Este oarecum tolerant la secetă, dar are nevoie de udare regulată pentru a rămâne sănătos. Dacă îl cultivați într-un ghiveci, planificați un regiment de îngrășământ lichid la fiecare câteva săptămâni. Eucaliptul în aer liber de obicei nu are nevoie de îngrășământ odată ce este stabilit.

Gălbenele

Mirosul de gălbenele nu este la fel de plăcut ca celelalte plante, dar țânțarii și un număr mare de alte gândaci îl urăsc. Cunoscute pentru florile sale portocalii vibrante, gălbenelele sunt atractive, care crește bine în pământ sau ghivece.

Menta

Menta este printre cele mai eficiente plante care resping țânțarii. Substanța pe care o conțin frunzele s-a dovedit a fi de peste zece ori mai eficientă decât spray-urile speciale în a respinge aceste insecte enervante.

Pe lângă beneficii, menta arată bine vizual în grădină. Are un profil înalt, subțire, cu frunze de un verde strălucitor și flori plăcute de culoarea lavandei.

Planta Allium

În timp ce ceapa poate face o treabă grozavă în a respinge oamenii, geamănul său allium este una dintre cele mai unice plante care resping țânțarii.

Are o tulpină lungă și subțire, iar în vârf un bulgăre de flori. În funcție de varietate, le puteți obține în albastru, violet, roșu, alb, roz sau chiar galben. Profilul său subțire îl face atractiv în grădină.

Acestor plante dure, rezistente la secetă le place soarele foarte mult, în același timp și un sol bine drenat pentru bulbii lor.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Frații Stoica, Titi ”Prosop” și Cristian Ciocan vor participa la Gala de Box, organizată la Călărași

Călărașiul este din nou, în circuitul pugilistic internațional! Vineri, 30 iunie, Sala Polivalentă ”Ion C. Neagu” va găzdui, începând cu ora 19:00, Gala de Box România – Italia, un eveniment de excepție unde vor participa sportivi de top, componenți ai loturilor naționale de juniori (15 - 16 ani) ale României și Italiei. Vor avea loc 15 partide (3 reprize a câte 2 minute fiecare). Va fi o seară plină de […]

today21 iunie 2023

0%