Administrație

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a vizitat cel mai important sit arheologic din SE Europei

today17 august 2023

Fundal

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a vizitat ieri cel mai important sit arheologic din SE Europei, un loc emblematic pentru preistoria României. O echipă formată de cercetători din România, SUA, Italia, Belgia, Franța, Ungaria, Anglia și Germania, coordonată de dr. Cătălin Lazăr, de la Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB), de Theodor Ignat, șef Birou Arheologie, Muzeul Municipiului București și de dr. Valentin Parnic, directorul Muzeului “Dunării de Jos” se implică, an de an, în a face cercetare arheologică de excepție și a scoate la suprafață vestigiile civilizațiilor Boian și Gumelnița.

Echipa de cercetare este instalată, ca punct de lucru și cazare, în grădinița din satul Sultana, fiind sprijinită, logistic, de primarul comunei Mânăstirea, Iancu Marian. Consiliul Județean Călărași susține, prin toate mijloacele administrative, conservarea, cercetarea, protejarea, promovarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric județean.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare” 2023 a ajuns la final

Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare” 2023 a ajuns la final. Eveniment pus în scenă de Consiliul Județean Călărași prin intermediul Centrului Județean de Cultură și Creație, pe Stadionul ”Ion Comșa”. Ediția a XXVIII-a a Festivalului Internațional de Folclor „Hora Mare” s-a bucurat de un real succes. Dovadă că în cele cinci zile de festival, mii de călărășeni au venit să urmărească tradițiile și frumusețea artei populare. În ultima seară […]

today17 august 2023

0%