Administrație

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță s-a întâlnit cu medicii care au primit locuințe de serviciu

today9 mai 2023

Fundal

Alte cinci locuințe pentru medici au fost repartizate. Dacă inițial nouă medici au beneficiat de câte o locuință de serviciu, ieri, acestora li s-au mai adăugat cinci noi colegi în blocul ANL construit de către Consiliul Județean Călărași pentru specialiștii din sănătate. 20 de apartamente cu două camere, 5 apartamente cu 3 camere și 5 garsoniere au fost construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), destinate închirierii pentru specialişti din domeniul sănătăţii.

,,A fost cea mai bună decizie luată de Consiliul Județean cu acest proiect. Le mulțumesc medicilor că au ales să vină alături de călărășeni. Călărășenii au nevoie de medici, medicii au nevoie de condiții pentru a-și desfășura un act medical de calitate. Având medici de specialitate într-un spital județean înseamnă să întărim serviciile medicale și să oferim siguranță cetățenilor din județul Călărași. Obiectivul nostru este să oferim toată gama de servicii. Este un lucru extraordinar să putem acorda astfel de locuințe, pentru ca medicii să rămână la Călărași să profeseze. Continuăm să facem lucruri bune la Călărași pentru călărășeni”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță după întâlnirea cu medicii specialiști.

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a înmânat cheile apartamentelor din complexul ANL medicilor care activează în sistemul public de sănătate din Călărași – ,,Ceea ce facem noi la Călărași ar trebui să se întâmple peste tot. Gândim un sistem prin care, la un moment dat, toți oamenii care doresc să se alăture echipei noastre medicale, să se concentreze doar pe profesia lor în sine. Aceștia nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la locuințe”- Bogdan Mihai, administrator public. Cei ce au primit aceste locuințe le pot păstra doar pe perioada desfășurării activității în județul Călărași.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Lucrările de reabilitare a Grădiniței Țara Copilăriei Călărași vor fi încheiate la sfârșitul acestui an

Lucrările prevăzute în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐮𝐧𝐠𝐢𝐭 𝐓𝐚𝐫𝐚 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”, finanţat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, se desfăşoară conform graficului asumat de constructor. ◾ Ordinul de începere a lucrărilor şi procesul verbal de predare – primire a amplasamentului au fost emise în data de 17 octombrie 2022. ◾ Până în […]

today9 mai 2023

0%