Administrație

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a primit vizita celui mai în vârstă jurnalist din Călărași

today19 iunie 2023

Fundal

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a primit vizita domnului Mihail Dumitrescu sau Nea’ Mișu așa cum este cunoscut de majoritatea călărășenilor.

Nea’ Mișu luna viitoare împlinește venerabila vârstă de 91 de ani. Este decanul de vârstă al jurnaliștilor călărășeni. A semnat de-a lungul unei cariere de aproape șase decenii mii de articole în presa locală și națională.

Nu a venit singur ci însoțit de soția sa, doamna Antoneta. Sunt împreună de aproape 50 de ani, urmează nunta de aur!

La cei aproape 91 de ani, Nea’ Mișu are o memorie de invidiat. Iar amintirile sale sunt demne de un roman. Plin de înțelepciunea omului trecut prin viață, al cărui trofeu este viața însăși.

E la curent cu tot ce mișcă. Citește ziare, cărți, reviste. Tot ce-i pică în mână. Atenție, fără ochelari! Nu ratează nici știrile.

Cum anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la inițierea Zilei Mondiale a Libertății Presei, președintele CJ Vasile Iliuță i-a oferit o diplomă şi o plachetă a județului pentru întreaga sa activitate. A fost ziarist timp de 62 de ani. A ocupat diverse funcţii importante pe plan local și național. Este Cetăţean de Onoare al municipiului Călărași din anul 2002.

Pe plan profesional a terminat Facultatea de Ziaristică la Universitatea C.I. Parhon. A trecut prin toate etapele – student, voluntar, colaborator, muncitor necalificat, corespondent la cotidienele naţionale, redactor-şef, profesor de educaţie civică, purtător de cuvânt la două instituţii publice, director la Crucea Roşie Călăraşi.

Întâlnirea a coincis cu ziua în care se împlinesc 7 ani de când Vasile Iliuță a preluat președinția Consiliului Județean.

💬„Este extraordinar – se spune că: atunci când nu mai ai treabă nimeni nu te întreabă! Iată că la 91 de ani am foarte mulți oameni care nu au uitat de mine! De la măturătorul de stradă până la vârful piramidei! Adică, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Vă mulțumesc! A fost o invitație memorabilă la „Palat”! – acestea au fost vorbele lui Nea’ Mișu, prietenul nostru.

💬 „M-a impresionat energia sa pozitivă, simțul umorului debordant, dragostea pentru oameni și cheful de viață. Ne-am despărțit cu promisiunea că ne vom revedea cu siguranță pe 16 iunie 2024. Îi doresc sănătate și viață lungă!” – a declarat președintele Vasile Iliuță.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Clubul CS Seijitsu a împlinit un deceniu de performanță la Călărași

Clubul CS Seijitsu a împlinit un deceniu de performanță la Călărași, clubul privat de Karate este condus de sensei Gheorghiță Mirea, care reprezintă județul nostru la competițiile naționale. “Am marcat acest eveniment pentru susținerea sportului de performanță și împreună cu Eduard Grama, directorul general al ECOAQUA Călărași le-am oferit tinerilor performeri 73 de echipamente Acerbis de antrenament, treninguri și tricouri sportive. Susținem prin această cale toate sporturile care ne reprezintă […]

today16 iunie 2023

0%