Administrație

Primăria Călărași a achiziționat 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon

today10 august 2022

Fundal

Primăria Municipiului Călăraşi a achiziţionat, în urma unui amendament depus de consilierul local PRO România, Vlad Sârzea, la Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului pe anul 2022, adoptat în februarie, 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon care intră, începând de astăzi, în baza unui acord de parteneriat, în dotarea ambulanţelor din cadrul SAJ – Staţia Centrală Călăraşi, respectiv ISU – Departamentul de Pompieri Călăraşi, ce operează pe raza municipiului. Valoarea acestora se ridică la suma de 27.608 lei.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon este un fenomen recurent cu potenţial letal ce apare în fiecare sezon rece din cauza instalaţiilor de încălzire ce evacuează gazele rezultate din combustie în regim de tiraj natural. Din cauza temperaturilor exterioare ridicate sau a neconformităţii instalaţiilor de evacuare, aceste gaze se acumulează în spaţiile locuite.

Echipajele de intervenţie prespitalicească, SAJ şi SMURD, intervin frecvent pentru acordarea primului ajutor unor persoane găsite în stare de inconştienţă la domiciliu. Uneori cauza acestei stări este intoxicaţia cu monoxid de carbon. La pătrunderea în locuinţele unde atmosfera este încărcată cu acest gaz echipajele de salvare nu dispun mereu de indicii care să-i alerteze asupra pericolului şi devin potenţiale victime, inhalând acest gaz pe durata acordării asistenţei medicale sau a primului ajutor.

Detectorul portabil monogaz se ataşează unui element din dotarea echipajelor (trusă medicală sau monitor de funcţii vitale) astfel încât la pătrunderea în zonele cu concentraţie anormală de monoxid de carbon acestea alertează automat echipajul, fără necesitatea efectuării de manevre prealabile, determinând aplicarea imediată a măsurilor de înlăturare a pericolului.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Victoria Beckham și Meghan Markle au ceva în comun. Iubesc cărțile aceluiași autor

Victoria Beckham a împărtășit pe Instagram cărțile pe care le iubește și s-a dovedit că autorul de bestseller-uri Matt Haig este unul dintre preferatele ei. Vedeta de 48 de ani a împărtășit o poză din bestsellerul Sunday Times, How to Stop Time , în timp ce a solicitat mai multe recomandări de cărți: „Mi-a plăcut foarte mult această carte!! Tocmai am terminat și Biblioteca de la miezul nopții”. How to […]

today10 august 2022

0%