Administrație

Primăria Călărași a semnat contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Cartierul de Tineri

today6 septembrie 2022

Fundal

Vineri, 2 septembrie 2022, Municipiul Călărași a semnat, în calitate de beneficiar, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator pentru investiții PNRR, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe – Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/O2 și Compania Națională de Investiții (CNI), în calitate de structură de implementare, contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐚̆ 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝐏𝐫𝐞𝐥. 𝐒𝐥𝐨𝐛𝐨𝐳𝐢𝐞𝐢 𝐧𝐫. 𝟕𝟎 𝐁, 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢.

Durata de implementare a proiectului: 38 luni, și nu mai târziu de 31.12.2025. Valoarea totală a proiectului: 16.540.271,92 lei inclusiv TVA (aprox. 3,3 milioane Euro). Valoarea este integral eligibilă, contribuția (cofinanțarea) Municipiului Călărași fiind 0.

Unitatea de învățământ, cu o capacitate de 70 de locuri, va beneficia de dormitoare, săli de joacă, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative precum și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Prin acest Program de finanțare se construiesc creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni, parțial din surse regenerabile.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Județean Călărași a achiziționat mai multe echipamente de salvare și de intervenție, printr-un proiect româno-bulgar

În perioada 31 august - 2 septembrie 2022, în localitatea Polski-Trambesh din Bulgaria, s-au desfășurat Exercițiul Comun și Întâlnirea finală comună, activități în cadrul proiectului transfrontalier ”MANAGEMENTUL DE RISC ȘI PROTECȚIA LA INUNDAȚII ÎN REGIUNILE TRANSFRONTALIERE CĂLĂRAȘI - POLSKI TRAMBESH”, COD e-MS ROBG-137. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, AXA 3: O REGIUNE SIGURĂ. Perioada implementare fiind martie 2017 – septembrie 2022. Partener 1. Municipalitatea Polski-Trambesh, Bulgaria […]

today6 septembrie 2022

0%