Administrație

Primăria Călăraşi va executa tratamente de deratizare în vederea eliminării rozătoarelor de pe domeniul public

today12 iunie 2023

Fundal

Primăria Municipiului Călăraşi va executa, în perioada 14 – 15 iunie 2023, tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 08.00 – 12.00 şi 13.00 – 17.00.

Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar putând fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanţele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, bromadiolone şi brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Recomandări pentru populaţie:

– Evitaţi să circulaţi în preajma locaţiei unde se face tratament în perioada de timp şi în intervalul orar mai sus menţionate.

Măsuri de prim ajutor:

– În caz de ingerare, antidotul este vitamina K sau K1. Medicamentul trebuie administrat intravenal numai dacă apar alternări ale activitaţii protrombinice şi nu preventiv.

– În caz de contact cu pielea spălaţi imediat zona afectată cu multă apă şi săpun.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Taylor Swift a înghițit o insectă în timpul unui concert

Taylor Swift a experimentat o premieră în timpul unui spectacol ce a avut loc la Chicago din turneul Eras. În timp ce cânta, o insectă a zburat în gura cântăreței în vârstă de 33 de ani și a determinat-o să întrerupă pentru câteva momente spectacolul. Un clip al momentului împărtășit de un fan o arată pe cântăreața „Midnights” acoperindu-și gura ca să tușească și întorcându-se cu spatele înainte de a […]

today12 iunie 2023

0%