Administrație

Primăria Călărași va instala 50 de insule ecologice

today11 noiembrie 2022

Fundal

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local municipal Călăraşi din 10 noiembrie a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii şi finanţării proiectului cu titlul: “𝐏𝐥𝐚̆𝐭𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̂𝐭 𝐚𝐫𝐮𝐧𝐜𝐢 – 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐢𝐧𝐬𝐮𝐥𝐞 𝐞𝐜𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢“.

Propus pentru finanţare prin apelul de proiecte cu titlul PNRR/2022//C3/S/I.1.B, componenta C3 – Managementul deşeurilor, Subinvestiţia I.1.B – Construire de insule ecologice digitalizate din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, proiectul vizează eficientizarea sistemului de management al deşeurilor.

◾️ Având în vedere gradul scăzut de colectare a deşeurilor municipale, a penalităţilor plătite anual pentru neîndeplinirea ţintelor de reciclare şi valorificare, Primăria Municipiului Călăraşi îşi propune accelerarea procesului de modernizare a sistemului de gestionare a deşeurilor cu accent pe colectarea separată în 5 fracţii de deşeuri, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare, în vederea conformării cu tranziţia spre economia circulară.

◾️ În acest sens, PMC intenţionează să instaleze 50 insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi, schimbarea sistemului de colectare şi folosirea de noi tehnologii prin aplicarea la finanţare, în cadrul Subinvestiţiei I.1.B – Construirea de insule ecologice digitalizate.

◾️ Valoarea maximă eligibilă a investiţiei este de 500.000 euro (fără TVA), adică 2.459.750 lei (fără TVA). Valoarea TVA aferentă chetuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme şi / sau investiţii pentru Componenta C3 -Managementul Deşeurilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

◾️ Prin intermediul PH-ul mai sus-menţionat, s-a aprobat şi finanţarea din bugetul local al Municipiului Călăraşi a cheltuielilor neeligibile care asigură implementarea proiectului aşa cum acestea vor rezulta din documentaţiile tehnico-economice / contractul de lucrări, dacă este cazul. Fondurile necesare pentru acoperirea valorii neeligibile a proiectului, a cheltuielilor de mentenanţă şi a celor conexe care pot să apară pe durata implementării proiectului precum şi cele necesare implementării optime a proiectului, în condiţiile rambursării / decontării ulterioare a cheltuielilor vor fi prevăzute în bugetele locale ale Municipiului Călăraşi.

◾️ De asemenea, s-a aprobat asigurarea şi susţinerea cheltuielilor de mentenanţă a investiţiei aferente pe o perioada de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăţi.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Maluma și Marc Anthony lucrează la o piesă împreună

Maluma și Marc Anthony lucrează la un nou hit. Cântărețul de salsa portoricană născut în New York și vedeta columbiană au apelat la rețelele de socializare pentru a spune că sunt din nou în studioul de înregistrări. „Suntem încă fericiți de la „La Formula”, au scris la o poză pe care au distribuit-o pe Instagram. Și, deși nu se știe despre ce este melodia viitoare, ei ar putea sugera o […]

today10 noiembrie 2022

0%