Administrație

Primăria Municipiului Călăraşi începe distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare

today15 noiembrie 2022

Fundal

Primăria Municipiului Călăraşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială, anunţă începerea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate.

Începând cu data de 17 noiembrie 2022, în zilele de luni-joi, între orele 08:30 – 15:00 și vineri între orele 08:30-14:00, se vor distribui, la sediul Cantinei de Ajutor Social din strada Prel. Dobrogei, nr. 65, pachetele cu ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate, conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐀𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐞𝐳𝐚𝐯𝐚𝐧𝐭𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞 – 𝐏𝐎𝐀𝐃, în anul 2022.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare acordate în cadrul POAD şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐢𝐭̧𝐢𝐚𝐥𝐞:

– Membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– Membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞:

– Persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, adică persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii.

Ajutoarele alimentare se pot ridica PERSONAL de către beneficiari în baza prezentării actului de identitate valabil (în original) şi a unei copii a certificatului de încadrare în grad de handicap, după verificarea identităţii persoanei, a numelui înscris pe lista de distribuţie şi a semnării de primire a produselor, în ordinea prezentării la centrul de distribuţie.

Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare în situaţia în care acestea sunt nedeplasabile, numai după prezentarea ambelor acte de identitate valabile (beneficiar şi reprezentant), în original şi a unei copii a certificatului de încadrare în grad de handicap.

Conținutul pachetului cu ajutoare alimentare:

– Făină albă de grâu: 5 pungi de 1 kg.

– Mălai: 4 pungi de 1 kg.

– Paste făinoase: 2 pungi de 400 gr.

– Ulei: 4 sticle plastic de 1l.

– Zahăr: 2 pungi de 1 kg.

– Orez: 4 pungi de 1 kg.

– Conservă carne de vită: 5 cutii metalice de 300 gr.

– Conservă carne de porc: 3 cutii metalice de 300 gr.

– Conservă pateu de ficat de porc: 5 cutii metalice de 200 gr.

– Compot de fructe: 2 borcane sticlă de 720 ml.

– Gem de fructe: 1 borcan de 360 gr.

– Gem de fructe dietetic: 1 borcan de 360 gr.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Taylor Swift, marea câștigătoare la MTV EMAs 2022

Taylor Swift a fost marea câștigătoare la premiile MTV EMA 2022, care au avut loc duminică la PSD Bank Dome din Düsseldorf, Germania. Cântăreața „Anti-Hero” a luat acasă patru premii – cel mai bun artist, cel mai bun videoclip, cel mai bun pop și cel mai bun videoclip de lungă durată pentru „All Too Well (10 Minute Version) (Taylor’s Version).” În ciuda faptului că a câștigat numeroase premii EMA în […]

today14 noiembrie 2022

0%