Administrație

Primăria municipiului Călărași va efectua tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare

today28 iulie 2023

Fundal

Primăria municipiului Călărași va efectua, în perioada 1 – 4 august 2023, tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00.

Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar putând fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active ale produselor utilizate sunt: Difenacoum, Bomadiolone și Brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Recomandări pentru populație: Evitați să circulați în preajma locației unde se face tratament în perioada de timp și în intervalul orar mai sus menționate.

Măsuri de prim ajutor:

– În caz de ingerare, antidotul îl reprezintă vitaminele K și K1. Medicamentul trebuie administrat intravenal numai dacă apar alternari ale activității protrombinice și nu preventiv.

– În caz de contact cu pielea: spălăți imediat zona afectată cu multă apă și săpun.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

A fost lansat primul număr al Revistei – Magazin de cultură științifică și tehnică Danubius Park

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a fost prezent ieri, 27 iulie 2023, la Biblioteca Județeană "Alexandru Odobescu" Călărași, unde a avut loc lansarea primului număr al Revistei - Magazin de cultură științifică și tehnică Danubius Park. Lansarea acestei reviste este un prim pas pentru realizarea la Călărași a unui Centru de Educație MaST, care va fi al doilea pas spre construirea Parcului de Știință și Tehnologie Danubius Park. În […]

today28 iulie 2023

0%