Administrație

Primarul Marius Dulce a prezentat stadiul proiectului Promenada

today1 iulie 2022

Fundal

Primarul Marius Dulce a prezentat stadiul proiectului Promenada. Acesta este îngrijorat de creşterea alarmantă a preţurilor atât la materialele de construcţii cât şi la combustibili şi energie care generează cheltuieli şi mai mari faţă de cele prognozate.

Contractul de execuție al proiectului „Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe fluviul Dunărea în regiunea transfrontalieră Călăraşi – Silistra” sau Promenada a fost semnat în noiembrie 2021 și trebuie finalizat în decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului 10,26 mil. Euro din care 3,226 mil. Euro eligibili pentru Municipiul Călăraşi. „Execuţie în derulare – 30%.

Din păcate, cofinanţarea a ajuns la 5 milioane de euro. Ar mai fi nevoie de încă o sumă de 13 milioane lei. Banii pe care i-am împrumutat, aproape 40 de milioane de lei, merg spre Promenadă care este complementar cu Portul de ambarcaţiuni uşoare. Aceste lucrări sunt conexe şi trebuie realizate.”, a menționat primarul Marius Dulce.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

630 de călărășeni de etnie romă vor beneficia de servicii de educație, medicale și sociale

630 de călărășeni de etnie romă vor beneficia de servicii de educație, medicale și sociale printr-un proiect implementat în 3 localități din județ. Proiectul este finanțat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, Apelul de proiecte "Creșterea incluziunii și abilitarea romilor". Scopul proiectului îl reprezintă creșterea incluziunii și abilitarea a 630 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 20 de luni, prin servicii de educație, de sănătate și de […]

today1 iulie 2022

0%