Administrație

Primarul Marius Dulce a semnat alte două contracte de finanţare, prin PNRR

today28 februarie 2023

Fundal

Primarul Marius Dulce a semnat ieri alte două contracte de finanţare, prin PNRR, aferente următoarelor proiecte: „𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐁𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐉𝟗 𝐬̧𝐢 𝐉𝟐𝟖”, finanţat în cadrul apelului de proiecte cu titlul PNRR / 2022 C5 / I / A.2. / 1, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, Operaţiunea A: Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale pentru comunităţi expuse riscului de sărăcie şi excluziune în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Valoarea totală a proiectului este de 6.256.357,88 lei TVA inclus.

Vor fi finanţate lucrări pentru creşterea eficienţei energetice pentru blocurile J9 (scările 1 şi 2) şi J28 (scara 1), ambele situate pe str. Aleea Constructorului. De asemenea primarul a semnat contractul „𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 – 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 – 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮”, finanţat în cadrul apelului de proiecte cu titlul PNRR / 2022 / C5 / 2 / B.2.1 / 1-a, Componenta 5 – Valul Renovării, Investiţia I.1 Instituirea unui fond pentru Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, Operaţiunea B – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Bugetul proiectului este de 6.518.093,91 lei (TVA inclus). Sunt vizate lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a internatului Liceului Teoretic Mihai Eminescu precum şi instalarea de staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice (cu putere peste 22kW), cu 2 puncte de încărcare / staţie. Primăria Municipiului Călăraşi are în portofoliu, până în momentul de faţă, 19 proiecte depuse în cadrul PNRR, cu o valoare totală de 199.697.019,26 lei (TVA inclus). 10 dintre acestea, cu o valoare totală de 127.181.998,71 lei (TVA inclus) sunt în curs de implementare. Pentru 4 proiecte s-au semnat şi contractele de finanţare (în valoare totală de 27.190.084,5 lei, TVA inclus.

În cazul a două contracte s-au aprobat cererile de finanţare şi urmează să se semneze şi contractele de finanţare (în valoare totală de 7.485.890,16 lei, TVA inclus). Trei proiecte în valoare de 37.839.046,60 lei, TVA inclus sunt în faza de evaluare.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ce fac femeile în secret

Majoritatea femeilor fac aceste lucruri în secret fără a le recunoaşte vreodată. De exemplu îşi rod unghiilor. Acesta nu este un obicei sănătos şi nici igienic, dar multe femei îl au. Și nu numai că este nepotrivit pentru unghii și maxilar, dar este și o modalitate de a te expune la microbi. De obicei, dispare odată cu înaintarea în vârstă, iar după vârsta de 30 de ani este mai rar. […]

today28 februarie 2023

0%