Administrație

Primarul Marius Dulce a semnat contractele de finanţare a două noi proiecte

today10 februarie 2023

Fundal

Ieri, primarul Marius Dulce a semnat contractele de finanţare aferente proiectelor „𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭-𝐩𝐚𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐢̂𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢” şi “𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞- 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞- 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 (𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭 𝐬̧𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚̆)“, ambele finanţate prin PNRR. 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭-𝐩𝐚𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐢̂𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢, finanţat în cadrul PNRR – Componenta 10 – Fondul Local, I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban / local). Valoarea totală a proiectului este de 6.297.363,98 lei TVA inclus.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului cetăţenilor la staţii inteligente de transport şi îmbunătăţirea condiţiilor de utilizare a modurilor de transport nemotorizate. 𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞- 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞- 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 (𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭 𝐬̧𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚̆), finanţat în cadrul PNRR – Componenta C5 – Valul Renovării, Investiția I1 – Instituirea unui fond pentru Valul renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Bugetul proiectului este de 7.825.368,08 lei (TVA inclus).

Sunt vizate lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a internatului şi cantinei. Până în acest moment, PMC are 18 #proiecte, depuse în cadrul PNRR, cu o valoare totală de 193.729.313,95 lei (TVA inclus) din care 10, în curs de implementare, în cuantum de 127.181.998,70 lei (TVA inclus).

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a participat la aniversarea de 25 de ani a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală în Călărași

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a participat ieri la evenimentul organizat de Filiala Judeţeană a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de învăţământ universitar agricol în Călăraşi. „De 25 de ani Călărașiul se mândrește cu generațiile de studenți care au trecut pragul Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ani în care facultatea de la Călărași a fost în […]

today10 februarie 2023

0%