Administrație

Primarul Marius Dulce a verificat stadiul lucrărilor demarate în parcul Navrom

today12 octombrie 2022

Fundal

Primarul Marius Dulce a verificat ieri stadiul lucrărilor demarate în parcul de la Navrom, parte din proiectul „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”. Aceste lucrări vizează amenajarea unui loc de joacă precum și a unui loc special pentru câinii de companie. Proiectul prinde contur, a declarat edilul municipiului.

◾️ Finanţarea proiectului „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom” se realizează în baza contractului de finanţare nr. 5970 / 11.09.2020, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2, Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, care definește oportunitatea reconversiei și refuncţionalizării terenurilor și suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipii reședință de judeţ;

🖋 Contractul de proiectare şi de execuţie lucrări a fost semnat pe 25 august 2021.

▶️ Principala activitate constă în executarea lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi din zona de vest şi zona de locuit Navrom. Astfel se vor crea şi amenaja 83.494 metri pătraţi de spaţiu verde.

◾️ Durata contractului este de 63 luni, din care: 3 luni pentru proiectare, de la data transmiterii ordinului de prestare a serviciilor, 24 luni pentru execuție lucrări de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor și 36 luni, garanţie a lucrărilor.

◾️ Data finalizării implementării proiectului este 31 decembrie 2023.

📝 Lucrările care se vor efectua vizează:

𝟏. 𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 – 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐚𝐳𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐧𝐭𝐨𝐫 𝐉𝐢𝐫𝐥𝐚̆𝐮 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐜𝐮𝐦 𝐮𝐫𝐦𝐞𝐚𝐳𝐚̆:

– Spaţii verzi (gazon însămânţat): 71.812,0 mp

– Locuri de joacă (pardoseală elastică): 1.237,0 mp

– Skate-park (pardoseală beton): 1.407,0 mp

– Alei pietonale (asfalt colorat): 2.512,0 mp

– Spaţii majore de acces (asfalt colarat/pavaj): 2.296,0 mp

– Platforme pentru amplasare foişoare (pardoseală beton/asfalt): 527,0 mp

𝟐. 𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥:

– Spaţii verzi (gazon însămânţat): 333,50 mp

– Alee pietonală şi spaţii de joacă (asfalt/pardoseală elastică): 370 mp

🚶Construcţiile propuse vor fi de asemenea destinate petrecerii timpulul liber.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Celebrități care s-au luptat cu depresia

Mai multe celebrități rup tăcerea asupra sănătății mintale, iar multe dintre ele și-au împărtășit experiențele de a lua medicamente pentru a trata bolile mintale. Mai jos sunt câteva persoane publice care au vorbit deschis despre administrarea de antidepresive și alte medicamente pentru afecțiunile de sănătate mintală. Katy Perry a spus că s-a simțit „rușinată” că ia medicamente pentru sănătatea ei mintală, dar asta a ajutat-o ​​să depășească o criză severă […]

today11 octombrie 2022

0%