Administrație

Primarul Marius Dulce a verificat zilele trecute Adăpostul de urgenţe pe timp de noapte

today17 octombrie 2022

Fundal

Primarul Marius Dulce a verificat zilele trecute Adăpostul de urgenţe pe timp de noapte, situat pe strada Prel. Dobrogei, nr. 65A, pentru a se asigura că sunt îndeplinite toate condiţiile în vederea cazării temporare, pe perioada sezonului rece. Adăpostul de urgență pe timp de noapte, serviciu social aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Călărași, are ca scop asigurarea găzduirii pe timpul nopţii, asociată cu acordarea unor servicii de consiliere şi asistenţă de reinserţie, în concordanţă cu nevoile individuale identificate.

Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane fără adăpost, fără sprijin familial, în general fără surse de venit. Are o capacitate de 12 locuri, cu posibilitatea extinderii de până la 16 locuri. Aici își desfășoară activitatea un număr de 8 angajați. Serviciile sunt acordate, gratuit, pe o perioadă de maxim 𝟗𝟎 𝐝𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞 pe an, pentru persoanele din Municipiul Călărași și 𝟕 𝐳𝐢𝐥𝐞 pentru persoanele aflate în tranzit (situații de urgență).

Procedura de admitere constă în identificarea persoanelor fără adăpost de către personalul de specialitate din cadrul serviciului, împreună cu organele competente (Poliţia Municipală, Poliţia Locală, Jandarmeria) şi persoane din comunitate, urmându-se procedura de triaj prin Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Călărași în vederea investigațiilor medicale. Pentru a beneficia de serviciile Adăpostului în regim de urgenţă este necesară întocmirea unei cereri completată de solicitant, urmată de o fișă inițială de evaluare şi referat cu aprobarea furnizorului de servicii sociale, iar pentru a beneficia de cazare pe o perioada de 90 de zile calendaristice pe an este necesară o cerere depusa şi înregistrată la Primăria Călăraşi, efectuarea unei anchete sociale, urmată de încheierea unui contract de acordare de servicii sociale, conform legislatiei în vigoare.

În acest an, au fost înregistrate 78 sesizări din care 32 de cereri s-au soluționat favorabil. Au beneficiat de cazare un număr de 18 persoane în regim de urgență pe o perioadă de până la 7 zile, iar 14 persoane pe o perioadă de până la 90 de zile calendaristice/an.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Cher își vinde conacul Malibu, în valoare de 85 de milioane de dolari. Are o cameră plină cu peruci

După 34 de ani, Cher a decis că a venit în sfârșit momentul să-și pună la vânzare conacul Malibu, listând proprietatea personalizată conform specificațiilor ei de douăzeci și opt de ori mai mult decât a plătit inițial pentru ea. Săptămâna aceasta, Wall Street Journal a raportat că vedeta și-a listat casa pentru 85 de milioane de dolari, cumpărată inițial în 1989 pentru 2,95 de milioane de dolari. Ea a încercat […]

today14 octombrie 2022

0%