Administrație

Primul proiect semnat de Vasile Iliuță în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași a fost finalizat

today10 august 2023

Fundal

Primul proiect semnat de Vasile Iliuță în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași a fost finalizat. Cele două drumuri județene: 402, respectiv 302 traversează șapte comune și orașul Fundulea.

În 2016, Vasile Iliuță a semnat primul contract din primul său mandat de președinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. Două drumuri județene care așteptau a fi reabilitate au intrat în vizorul noului șef CJ. De atunci și până acum, proiectul a fost modificat, astfel adăugându-se câte două stații inteligente în fiecare sat vizat.

Am făcut recepția Drumurilor Județene 402 și 302, drumuri care fac parte din Programul de Dezvoltarea al Consiliului Județean Călărași prin Programul Operațional Regional. Este un drum finanțat din fonduri europene. Drumul traversează șapte localități, plecând de la Curcani și finalizâdu-se la limita cu județul Ialomița”, a declarat pentru Canal SUD președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

DJ 402 și DJ 302, sudul și nordul județului

Drumul care leagă sudul cu nordul județului are un obiectiv clar: creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane.

Înainte, acest drum era traversat doar de utilaje agricole. Când am fost în vizita înainte de contractare, nici măcar nu am putut să-l parcurgem. Am rămas împotmoliti cu o mașină de teren”, a adăugat Marius Fulga, manager public.

Dacă în trecut pe acest tronson de drum se circula cu 10 km/h în sezonul bun, acum, datorită reabilitării, cetățenii pot atinge viteza de 90 km/h, o viteză normală pentru un drum în afara localității.

Printre alte obiective specifice se numără și:

creșterea cu 15% a siguranței circulației pe drumurile județene respective;

creșterea traficului cu 15% pentru traficul de călători, la un an de la finalizarea implementării proiectului;

creșterea traficului cu 15% pentru traficul de marfă, la un an de la finalizarea implementării proiectului;

Pentru modernizarea celor 61 de kilometri, Uniunea Europeană a finanțat 98% din valoarea proiectului, adică aproximativ 128 de milioane de lei, respectul de 2% fiind suportat de Consiliului Județean Călărași.

Stații inteligente pentru cetățenii comunelor Curcani, Luica, Nana, Sphatu, Sărulești, Tămădău Mare, Belciugatele și Fundulea

Pe lângă reabilitarea Drumurilor Județene 402 și 302, autoritățile au hotărât că amplasarea unor stații inteligente vor ajuta cetățenii.

Am vorbit cu localnicii pentru a le află parerea vizavi de aceste stații. Au fost foarte încântați”, a declarat șeful CJ Călăraşi.

Stațiile inteligente vor avea încercare USB, ecran pentru afișarea traseului mijloacelor de transport în comun, dar și panouri fotovoltaice.

Străzi, spitale și școli

Autoritățile nu se opresc aici! Conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean Călărași, urmează atât reabilitarea altor drumuri județene, cât și continuarea modernizarea mai multor școli.

Când mi-am depus candidatura, mi-am creat o listă de priorități: străzi, spitale și școli“, a conchis Vasile Iliuță.

Proiectul “Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 402 și DJ 302” face parte din proiectele derulate de Consiliul Judeţean Călărași și finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

S-a deschis o nouă casierie REBU

Primăria Municipiului Călărași informează că, de luni, 7 august 2023, operatorul de salubrizare REBU S.A. a deschis o nouă casierie, pentru plata facturilor la gunoi. Aceasta este situată în hala Pieței Mari, mai exact acolo unde a fost mutată Piața Centrală Agroalimentară, și vine în sprijinul cetățenilor care locuiesc în centrul orașului și în cartierele Măgureni și Ceremag. Programul de lucru cu publicul este următorul: • de luni până vineri, […]

today9 august 2023

0%