Life

Principalele cauze ale divorţurilor

today16 august 2023

Fundal

Un studiu realizat de Universitatea din Denver, SUA, a arătat care sunt principalele cauze ale divorţurilor, potrivit bestlife.com În România are loc un divorţ la 3,5 căsătorii, adesea după nici zece ani de căsnicie. Cifrele sunt în scădere începând din anul 2015, dar rata divorţurilor rămâne mare, de până la 30%. Femeile sunt cele care iau mai repede decizia de divorţ şi, cel mai des, separarea are loc la notar.

Infidelitatea

Un motiv major observat de cercetători pentru care cuplurile divorțează este infidelitatea. Aceasta decurge uneori din lipsa de implicare şi înstrăinarea de celălalt. Trădarea are efectul de a afecta şi schimbă ambii parteneri. Unii parteneri se folosesc de infidelitate pentru a atrage atenţia asupra lor şi chiar reuşesc. Altora le este imposibil să reia căsnicia după o trădare şi ajung la divorţ.

Problemele cu banii

Participanţii la studiu care au menţionat dificultăţile financiare ca motiv de divorţ au spus că n-a fost cauza unică pentru care au ales separarea. Totuşi, problemele cu banii au adus mai mult stres în relaţie.

Lipsa de implicare

Principalul motiv pentru care cuplurile divorțează este lipsa de implicare, ceea ce înseamnă că nu fac din căsătorie o prioritate. Atunci când un partener decide să înceteze să se implice în relație, aceasta este sortită eşecului. Treptat, începe să se instaleze înstrăinarea şi amândoi partenerii încep să simtă efectele unei căsnicii neîmplinită.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Cinematograful Călărași va fi redeschis începând cu data de 18 august

Cinematograful Călărași va fi redeschis începând cu data de 18 august. Acesta a fost închis în data de 11 august pentru desfășurarea festivalului Hora Mare. Astfel vineri, vor rula filmele Puișorii-aventură în Africa la ora 12.30, Gran Turismo la ora 17.00 și filmul Cobweb la ora 20.00. Prețul unui bilet la film este 18 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii.

today16 august 2023

0%