Divers

Probleme cu ferestrele locuintei? Afla daca este momentul sa le inlocuiesti

today1 octombrie 2021

Fundal
În general, geamurile termopan sunt produse de lungă durată, sigure și rezistente; cu toate acestea, apar uneori probleme. Cand trebuie insa sa le schimbam? Sa aflam impreuna, in articolul de azi:

Cele mai frecvente probleme cu ferestrele din PVC sunt deformarea profilului in timp datorita conditiilor meteo, slaba etansare datorita uzurii garniturilor și feroneria deteriorata (inclusiv șuruburi, încuietori și balamale). Acest lucru se întâmplă din cauza uzurii și, de asemenea, atunci când ferestrele sunt lăsate deschise prea mult timp și devin rigide (pentru a se deschide și închide). Ferestrele termopan vechi sunt mult mai susceptibile fata de aceste “capcane” comune datorită materialelor și a proceselor de fabricație utilizate atunci când aceste produse au apărut pentru prima dată în tara noastra.

Din fericire, în zilele noastre ferestrele din PVC beneficiază de tehnologii moderne care asigură o funcționare și un aspect fara repros. Cu noile ferestre, nu veți mai întâmpina probleme legate de faptul că nu se închid corect sau ca nu sunt etanse.

Simti aerul rece langa ferestre?

Iata unul dintre cele mai frecvente semne că ferestrele termopan trebuie reparate sau înlocuite. Aceste lucru se datorează daunelor sau defecțiunilor la etanșarea ferestrei. Dacă aerul rece pătrunde pe acolo, ferestrele isi pierd un rol important – acela de a nu mai izola casa așa cum ar trebui. Drept urmare, vom fi nevoiti sa plătim facturi mai mari de energie pentru a vă încălzi casa – lucru deloc usor, mai ales in contextul scumpirilor din acest an, din Romania. Casa va consuma mai multa energie pentru incalzire (sau racire), iar aceasta risipa va fi resimtita si de mediul inconjurator.

Asadar, daca nu poti repara balamalele fereastrei și remedia etanșea – operatiuni care oricum nu vor dura mult si nu ne vor avantaja, este un semn clar că este timpul să înlocuiți ferestrele. Performanța lor s-a degradat și în alte aspecte, cel mai probabil. Siguranța și durabilitatea intregii case sunt aproape compromise, deoarece cadrele ferestre vor fi mai puțin robuste, în timp.

Iata si alte semne:

  • Rame decolorate: Chiar daca PVC-ul este destul de rezistent și ușor de curățat, modelele mai vechi se vor decolora. Dacă curățarea plasticului cu un produs de curățare specializat nu elimină decolorarea, atunci poate fi timpul să înlocuiți cadrele.
  • Numarul de foi de sticla sau vechimea: Dacă în prezent aveți doar geamuri simple (cu o singura foaie de sticla), atunci ar trebui să luați în considerare cu siguranță investiția în geamuri cu pachete de sticla dubla sau tripla. Ferestrele de acest tip reduc poluarea fonică, opresc curentul de aer și ajută la reglarea temperaturii casei. Dacă ai deja geamuri duble, dar locuiesti într-o zonă cu vânt, vreme rea sau poluare fonică, este recomandat să iti schimbi pachetul de sticla.
  • Eficienta energetica scazuta: geamurile cu sticla dubla ori tripla sunt disponibile în multe combinatii de tipuri de sticla (4 anotipuri, protectie UV, securizata, anti-fonica samd) Cu multi ani in urma, geamurile cu sticla dubla au fost cu siguranță mai bune decât geamurile cu o singura foaie; totusi, nu putem nega progresele din ultimilor ani. Ferestrele moderne „Low-E” sunt umplute cu un gaz special cu emisivitate scăzută pentru a ne asigura că doar căldura cu lungime de undă scurtă de la soarele de iarnă este permisă în interior, dar căldura din interiorul casei nu se pierde. Acest lucru ne economisește o mulțime de bani pe facturile de încălzire și ne menține temperatura casei la un nivel confortabil, pe tot parcursul anului.
  • Securitate slabă: nu putine sunt ferestrele cu încuietori simple (sau, mai rău, fara încuietori). Acest lucru este periculos mai ales din punct de vedere al securității noastre, ca oameni, si a bunurilor pe care le detinem. Anual, in tara noastra au loc aproape 25.000 de spargeri de locuinte!

In concluzie, dacă locuiesti într-o locuinta mai veche, vei descoperi că aducerea la zi a ferestrelor iti va economisi bani si te va proteja. Daca ai observat cel putin unul din aceste semnale, este timpul sa iei decizia potrivita – cere acum o oferta pentru ferestre si usi din PVC, la HELIOS.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Garsoniere de inchiriat in Bistrita – inchiriaza rapid o garsoniera in Bistrita Nasaud

Garsoniera este cel mai bun mod de a pastra costurile reduse ale utilitatilor, mai ales cand locuiti singur. Mutarea intr-o garsoniera este un puternic motivator pentru a va simplifica stilul de viata si a va scapa de bunurile si responsabilitatile de care s-ar putea sa nu aveti nevoie in aceasta etapa a vietii voastre. Gestionarea timpului este vitala pentru succesul oricarui student, asa ca cu cat stilul tau de viata […]

today29 septembrie 2021

0%