Actual

Profesor universitar emerit dr. Tudor AMZA își lansează ultimul volum publicat ”Potirul cu grâu”, la Călărași

today23 iunie 2023

Fundal

Biblioteca Județeană Călărași organizează un eveniment cultural de excepție, întâlnirea cu General (r), Profesor universitar emerit dr. Tudor AMZA și lansarea ultimului volum publicat de acesta, ”Potirul cu grâu”.

Invitați:
*Prof. univ. dr. Otilia Sârbu, Secretar științific al Secției de Filologie și literatură, Academia Română;
*Emilian Marcu, scriitor, Laureat al Academiei Române pentru literatură;
*Profesor dr. preot Ion Buga;
*Ică Sălișeanu, critic literar.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, domnul Tudor Amza s-a născut în 14 februarie 1950, la Jegălia, județul Călărași.
De profesie jurist – cadru didactic universitar a publicat primul text literar în revista liceului “Foaie Literară”, numărul 1, 2, 3 anul – 1968, elev fiind al Liceului Economic din Călărași.

Tudor Amza, în calitate de cadru didactic universitar (profesor universitar emerit, doctor în drept– decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti), a mai publicat şi 35 de lucrări de specialitate (cursuri, antologii, tratate) fiind autorul primului şi singurului Tratat de Criminologie din România, citat în lucrări de mare prestigiu ştiinţific din Uniunea Europeană, cât şi peste 150 de articole şi comunicări ştiinţifice în reviste de specialitate din ţară şi străinătate.

Vă așteptăm începând cu ora 15.00, în data de 29 iunie 2023, în Sala Perspective a Bibliotecii Județene ”Alexandru Odobescu ” Călărași, unde autorul ne va încânta cu ultimul său produs editorial.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Modalități de a păstra bananele proaspete pentru mai mult timp

Există ceva mai delicios decât fructele proaspete? Și când vine vorba de fructe, bananele sunt unele dintre cele mai delicioase. Iată câteva dintre cele mai eficiente moduri prin care poți împiedica bananele să se coacă prea repede. 1. Înfășoară tulpinile de banane în folie de plastic Bananele încep să se coacă de îndată ce sunt culese din copaci, deoarece gazul de etilenă se eliberează din tulpini. Dar poți înveli acele […]

today23 iunie 2023

0%