Actual

Proiectul Bibliovacanța se încheie cu un carnaval

today22 august 2022

Fundal

Foarte puțin timp a mai rămas până la încheierea proiectului “Bibliovacanța”, organizat de Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași, conform canalsud.ro. Astfel, cea de-a șasea ediție se va finaliza cu un carnaval plin de veselie. Potrivit Simonei Calciu, șef de animație culturală în cadrul instituției, 344 de copii, de toate vârstele, au participat la activitățile de vară cultural-educative și recreative.

În cadrul proiectului, susținut de Consiliul Județean Călărași, copiii au participat la cluburi de lectură, activități de informare și prevenție, ateliere de dezvoltare personală, vizionări ale unor ecranizări celebre, ateliere de creativitate și îndemânare și jocuri distractive.

Am avut niște zile pline, la bibliotecă. Începând cu luna iulie, zilnic, am avut activități în care au fost implicați copii de toate vârstele: adolescenți, școlari și preșcolari. Fiecare a desfășurat activități pentru vârsta lor. Am avut implicate mai multe instituții partenere cu care am colaborat și am făcut lucruri frumoase pentru acești copii. Eu cred că ei s-au bucurat de aceste zile și din entuziasmul lor am dedus că au fost foarte încântați, dar și din numărul mare al copiilor care au participat la activități. 344 de copii, de toate vârstele, s-au înscris la ateliere. Aceștia au participat la activitățile dintr-o săptămână: lectură, bricolaj, dezvoltare personală, activități de informare”, ne-a declarat bibliotecara Simona Calciu.

Inițiat din dorința colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, proiectul de vară a atras colaboratori valoroși și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților.

Aș vrea să menționez partenerii alături de care am desfășurat acest proiect: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Călărași, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Palatul Copiilor Călărași, ISU ‘Barbu Știrbei’ Călărași, artizani locali, respectiv Filofteia Radu și Dana Ionescu, niște parteneri de nădejde”, a mai spus sursa citată.

Vineri, 26 august 2022, toți participanții sunt invitați la un carnaval dedicat încheierii proiectului “Bibliovacanța”. Aceștia se vor costuma în personajele lor favorite.

Vineri este ultima zi a proiectului. Vineri, invităm toți participanții la un carnaval dedicat încheierii acestui an și încheierii vacanței la bibliotecă a copiilor. Participanții vor veni costumați în personajele lor preferate. Am avut, de asemenea, și un proiect intitulat Coperta Vie, în care copiii cei mai mărișori și-au ilustrat cartea lor preferată pe tricouri pe care le avem și acum expuse în holul bibliotecii. Încheiem cu un carnaval, o petrecere la care participă cei care au venit și la activități, unde s-au legat prietenii și s-au desfășurat foarte multe activități. Copiii vin să încheie acest șir de activități într-un mod plăcut. Vom avea jocuri, gustări, prăjituri, voie bună, muzică și karaoke”, a explicat Simona Calciu, șef de animație culturală în cadrul bibliotecii călărășene.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Drake este cel mai căutat artist pe Shazam

Pentru cea de-a 20-a aniversare a lui Shazam, aplicația de muzică a compilat o listă cu cei mai căutați artiști și melodii și a constatat că Drake deține titlul de artist de top cu 350 de milioane. Dintre melodiile pe care le-a condus sau la care a jucat, „One Dance” a lui Drake este cea mai căutată piesă cu peste 17 milioane de ascultări. Shazam a lansat prima versiune în […]

today22 august 2022

0%