Administrație

„Promenada Inimilor”, în Călărași

today28 septembrie 2023

Fundal

Primăria Municipiului Călărași se numără printre partenerii Clubului Rotary Călărași care anunță continuarea și în acest an a programului „Promenada Inimilor”, proiect de parcurgere a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” vă întreabă membrii clubului Rotary Călărași.

Plecarea în traseu va avea loc astăzi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 10.00, prin organizarea unei plimbări în aer liber, la care sunt invitați să participe toți locuitorii municipiului Călărași / județului Călărași. Traseul are o lungime de cca 3 km, începând din Parcul Central, zona Restaurant Queen, parcul Dumbrava, Grădina Zoologică (vizitată gratuit de participanți), Hotel Hestia, cu sosire la Restaurantul Queen.

Fiecare participant va primi, la plecare, o insignă, o hartă, o sticlă cu apă, iar la sosire, un bilet la tombola ce va fi organizată, la ora 16.00, la Restaurantul Queen. Dovada parcurgerii traseului va fi prezentarea unei fotografii în dreptul panoului de informare amplasat în Grădina Zoologică, în dreptul țarcului STRUȚI NANDU.

În acest an, acest eveniment, organizat de Clubul Rotary Călărași împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, se va desfășura, concomitent, în peste 26 de orașe din țară.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Călărași

Biblioteca Județeană Călărași organizează un eveniment cultural inedit în spațiul călărășean, prilejuit de întâlnirea cu profesorul Constantin Mitră, istoric și filosof recunoscut ale cărui idei au fost apreciate de filosofi precum Constantin Noica și de membri ai Academiei Române cum ar fi Mircea Flonta, Alexandru Surdu sau Teodor Dima. Constantin Mitră a publicat volumele ”Gândirea filosofică între originar și temei”, ”Omul jignit- în ce se ține lumea când temeiurile cad […]

today28 septembrie 2023

0%